Bjelašnica / Počeo Vučko Trail 2019: Ove godine rekordan broj takmičara iz 21 države

22. 06. 2019. u 08:40:00 V. A. Z.

Shares: 0

Četvrti po redu Vučko trail u organizaciji PD Željezničar počeo je jutros u osam sati na sarajevskoj planini Bjelašnici, startom utrke na 63 kilometra.

Među takmičarima vlada odlična atmosfera, a organizator je uradio sve što je potrebno kako bi svi prijavljeni trkači imali najbolje uvjete za jednu trail trku. 

Učešće na ovogodišnjem Vučko trailu uzelo je preko 636 takmičara iz 21 zemalja.

„Najveći broj takmičara nastupit će na utrci od 13 kilometara, a start ove utrke planiran je u 12 sati. Vremenski uvjeti na Bjelašnici idealni su za trail utrku, a važno je istaći da na Bjelašnici i Visočici ovog jutra nema padavina“, rekao je za Radiosarajevo.ba Emir Handžić, jedan od organizatora, koji je podvukao da je u odnosu na prošlogodišnju utrku trenutno prijavljeno više od 200 takmičara (prošle godine bilo 400 učesnika iz 17 zemalja, op. a.).

Startom utrke na 63 kilometra počeo Vučko Trail 2019: Ove godine rekordan broj takmičara iz 21 države - undefined

Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba: Startom utrke na 63 kilometra počeo Vučko Trail 2019: Ove godine rekordan broj takmičara iz 21 države

Takmičari će proći kroz najljepše predjele Bjelašnice i Visočice, a organizatori su pripremili okrepne stanice i takmičarima će pružiti maksimalnu logističku podršku tokom utrke. 

Osigurani su bogati startni paketi za sve učesnike, okrepna stanica za takmičare koji učestvuju na utrci od 13 kilometara je u Planinarskom domu Bijele vode, a nakon utrke sve učesnike očekuje ručak po dolasku na cilj.

Prošle godine pobjede na 13 kilometara su odnijeli Nenad Tasić u muškoj i Neira Odobašić u ženskoj konkurenciji. 

Vučko trail: Nenad Tasić i Neira Odobašić pobjednici utrke na 13 kilometara

U konkurenciji muškaraca na 39 kilometara 2018. godine najbolji je bio Marko Starčević, dok je kod dama najbrža bila Jasmina Kavazović.

Marko Starčević i Jasmina Kavazović odnijeli pobjedu na 39 kilometara

Nakon utrke planirano je druženje u planinarskom duhu. 

Startom utrke na 63 kilometra počeo Vučko Trail 2019: Ove godine rekordan broj takmičara iz 21 države - undefined

Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba: Startom utrke na 63 kilometra počeo Vučko Trail 2019: Ove godine rekordan broj takmičara iz 21 države

Start utrke na 37 kilometara je u 10 sati, dok će trkači prijavljeni za utrku na 13 kilometara startati u 12 sati.

Staze od 37 i 63 kilometara su ITRA-point staze, što znači da oni koji sudjeluju na njima dobijaju poene Svjetske trail organizacije

Radiosarajevo.ba je na terenu s trkačima i cijeli dan ćemo vas izvještavati o događanjima na ovoj, najatraktivnijoj i najljepšoj utrci u BiH.

Pogledajte start utrke na 63 kilometra: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA