Volontiraj na Vučko Trailu na Bjelašnici i Visočici

Promotivni tekst
Volontiraj na Vučko Trailu na Bjelašnici i Visočici
Foto: Promo / Volonteri imaju osiguran prevoz za vrijeme pripremnih aktivnosti

Planinarsko društvo Željezničar objavljuje poziv za volontere koji će učestvovati u organizaciji brdske trke Vučko Trail 2019.

Trka se održava na planinama Bjelašnici i Visočici, u subotu, 22. juna 2019. godine.

Vučko Trail volonteri će u sedmicama prije trke biti angažovani na uređivanju i markiranju staza, pravljenju trail markacija, pripremi startnih paketa za takmičare, te na dan trke na okrepnim stanicama i kontroli trkača i organizaciji same trke, a sve u skladu sa vlastitim afinitetima i željama.

Volonteri imaju osiguran prevoz za vrijeme pripremnih aktivnosti i za vrijeme održavanja trke, te hranu, smještaj i prigodan poklon kao znak zahvalnosti za angažman.

Prvi sastanak će biti održan 7. maja 2019. godine, u prostorijama PD Željezničar u Sarajevu, na adresi Ključka 2. Sve detaljne informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice PD Željezničar i Vučko Trail ili web-stranica www.vuckotrail.ba i www.pdzeljeznicar.ba.

Prijava za volontiranje se vrši putem linka:

PRIJAVA ZA VOLONTERE u formi koja je napravljena specijalno za volontere.

Ovogodišnji Vučko Trail je četvrti po redu, a takmičari mogu da biraju između tri različite staze, od 13, 37 i 63 kilometra. Svaka od staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičare su osigurane vrijedne nagrade.

Prijave za trku su moguće do 8. juna 2019. godine, putem linka: http://vuckotrail.ba/prijava/?lang=bs

Do danas se na Vučko Trail prijavilo rekordnih 650 trkača iz 13 država, a organizatori najavljuju najmasovniju i najzanimljiviju trku do sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije