Vučko trail: Fantastična atmosfera među trkačima na startu druge utrke

Radiosarajevo.ba
 Vučko trail: Fantastična atmosfera među trkačima na startu druge utrke
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Vučko trail 2018

Nakon što su jutros u osam sati prvi učesnici Vučko traila startali u najzahtjevnijoj utrci (60 km), dva sata kasnije sa starta iz Babinog dola krenula je i druga grupa trkača, njih 132 takmičit će se na stazi dugoj 39 kilometara.

Najveći broj učesnika, njih preko 270 očekuje se na startu najkraće utrke na ovogodišnjem Vučko trailu. Utrka na 13 kilometara počinje u 12 sati, a sve takmičare raduju odlični vremenski uvjeti za trail utrku. Vrijeme na Bjelašnici i Visočici je oblačno, a ono što raduje je vremenska prognoza, koja kaže da danas ne bi trebalo biti padavina na ovim sarajevskim planinama.

Učešće na ovogodišnjem Vučko trailu na sve tri utrke uzelo je preko 400 takmičara iz 17 zemalja, a već od ranih jutarnjih sati na Bjelašnici je odlična atmosfera, kako među takmičarima, tako i među onima koji su došli uživati u odličnom programu koji je pripremio organizator.

Kada su u pitanju učesnici za njih su osigurani bogati startni paketi, okrepne stanice, a prva je u Planinarskom domu Bijele vode. Nakon utrke sve učesnike očekuje ručak po dolasku na cilj. Za sve one koji se žele družiti u atmosferi kakvu znaju prirediti samo planinari pripremljen je također bogat program. Prisutne će zabavljati Zlijay, a za "logistiku" je zadužena ekipa iz The Brew Puba.

Staze od 39 i 60 kilometara su ITRA-point staze, što znači da oni koji sudjeluju na njima dobijaju poene Svjetske trail organizacije. Trka od 60 kilometara je takođe kvalifikaciona trka za najveću i najpoznatiju svjetsku trku - Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB).

Radiosarajevo.ba je na terenu s trkačima i cijeli dan ćemo vas izvještavati o dogadjanjima na ovoj, najatraktivnijoj i najljepšoj utrci u BiH.

Sponzori Vučko traila:

Visit Sarajevo, Supradyn, Tosama, BH Telecom, Optika Loris, Lake Hospitality, The Brew Pub, Red Bull, ZOI 84, GBT, Općina Trnovo, PD Željezničar, Face TV i Radio Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije