Održan tradicionalni Vaskršnji koncert u Domu Oružanih snaga BiH

3
Fena
Održan tradicionalni Vaskršnji koncert u Domu Oružanih snaga BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vaskršnji koncert u Domu oružanih snaga BiH

U Domu Oružanih snaga BiH u utorak, 7. maja, je upriličen tradicionalni Vaskršnji koncert u oganizaciji SPKD "Prosvjeta" na kojem je nastupila vokalno-instrumentalna etno grupa iz BiH "Iva".

Predsjednik Upravnog odbora SPKD "Prosvjeta" Sarajevo Dejan Garić kazao je da se radi o priči koju njeguju skoro deceniju kada je u pitanju Vaskršnji koncert.

Večeras, kako je dodao, imamo jedan spoj etno tradicionalne muzike grupe "Iva" koja dolazi iz Doboja i koja pravi ethno fusion sa primjesama modernih aranžmana, džeza, rokenrola i svega ostalog.

Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

"Oni su za ovaj koncert, budući da je ovo njihov jubilej, 20 godina postojanja, a prvi put nastupaju u Sarajevu, pripremili nekoliko sevdalinki u njihovom tradicionalnom stilu", dodao je Garić.

Sa vizionarskim Sašom Pavlovićem kao idejnim tvorcem i umjetničkim rukovodiocem, etno grupa ''Iva'' ima za cilj očuvanje tradicionalnog muzičkog blaga u originalnom obliku, ali i kroz moderne aranžmane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije