Beko za najmlađe: Platforma zdrave ishrane i donacija Udruženju 'Srce za djecu'

J. M.
Beko za najmlađe: Platforma zdrave ishrane i donacija Udruženju 'Srce za djecu'
Kompanija Beko održala je u Sarajevu prezentaciju u sklopu svoje regionalne turneje "Jedi kao šampion".

Platforma "Jedi kao šampion" ima za cilj skrenuti pažnju na važnost zdrave ishrane, posebno u okolnostima kada su sve veći problem poremećaji u ishrani kod djece.

Cilj je da se uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika stvori čvrsta osnova za djecu da se zdravo hrane i odrastaju.

"Ponosni smo što možemo kazati da podržavamo porodice u cijelom svijetu kroz veliku ponudu uređaja sa pametnim i korisnim tehnologijama koje olakšavaju pripremu zdrave hrane", rekli su iz kompanije Beko, drugog najvećeg europskog branda bijele tehnike.

U okviru događaja Beko je organizirao kulinarsku radionicu sa poznatim sarajevskim kuharom Nerminom Hodžićem.

beko_bbi_012.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba

Na radionici je spremljena hrana po receptima iz kuhara "Jedi kao šampion" po kojem se hrane fudbaleri slavne Barcelone. Pored kulinarske radionice organizirana su i nagradna takmičenja u pripremi smutija za publiku te fudbalska takmičenja za djecu.

beko_bbi_006.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba

Poseban dio današnje promocije bilo je uručenje robne donacije za Roditeljsku kuću 'Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH' u Sarajevu. Donacija se sastoji od kuhinjskih aparata i uređaja koji će se koristiti za pripremu zdrave hrane po režimima prilagođenim djeci na liječenju, čime će se doprinijeti njihovom bržem oporavku.

beko_bbi_013.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba

"Ponosnio što ćemo kroz ovu donaciju doprinijeti krucijalno važnim aktivnostima koje sprovodi udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' u FBiH. Na svima nama je odgovornost da uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika na svakom koraku stvorimo čvrstu osnovu za djecu da se hrane zdravo i odrastaju zdravi, uz veliku ponudu uređaja sa pametnim i korisnim tehnologijama za pripremu zdrave hrane", rekao je Burak Kiroglu, Country Manager Beko Balkans.

beko_bbi_004.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo

Zadovoljstvo nije krio Fikret Kubat, diretor Udruženja 'Srce za djecu'.

"Veoma smo zahvalni na donaciji jer će biti od velike koristi našoj djeci i njihovim roditeljima. Drago nam je što za prijatelja imamo ovakvu društveno odgovornu kompaniju koja pazi na osjetljive kategorije i brine da dobiju sve ono što zaslužuju. Djeca oboljela od raka zaslužila su da se bude uz njih, da im se pruži podrška kako bi oni i njihovi roditelji znali da nisu sami, da postoje dobri ljudi koji će stati uz njih i pomoći im da lakše prebrode težak period svog života", rekao je Kubat.

beko_bbi_005.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, Roditeljska kuća je izgrađena uz pomoć prijatelja djece oboljele od raka, a pruža kontinuirani smještaj za oboljelu djecu i uže članove njihovih porodica koji ne žive u Sarajevu. Osim smještaja, u kući su im obezbijeđene osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška.

Osim zabavnog, praktičnog i humanitarnog karaktera manifestacije u Sarajevu, posjetiocisu imali priliku da pogledaju i isprobaju novu liniju ugradbene i samostojeće tehnike Beko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije