Bravo! / Naš Džumi i naša djeca: Bh. teniser novi ambasador Save the Childrena

03. 04. 2017. u 08:46:00 Fena

Shares: 0

Najuspješniji bh. teniser Damir Džumhur ubuduće će se zalagati za prava i zaštitu djece u Bosni i Hercegovini!

Prepoznavši važnost dobrog početka za svako dijete i pristup osnovnim servisima, Džumhur je odlučio priključiti se naporima Save the Childrena u okviru kampanje Svako dijete – bez izuzetka, saopćeno je iz te organizacije.

Globalna trogodišnja kampanja pokrenuta je u proljeće 2016. godine s ciljem da se osigura da svako dijete ima jednake šanse da preživi, kao i pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim servisima, bez obzira na to ko je i odakle dolazi.

U Bosni i Hercegovini kampanja se fokusira na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju pristup predškolskom obrazovanju, kao osnov za dobar i jednak početak za svu djecu.

"U skladu s ciljevima globalne kampanje, posebno ćemo usmjeriti naše napore ka osiguravanju da i djeca iz ugroženih grupa, poput djece s poteškoćama u razvoju, djece iz ruralnih područja ili romske djece, imaju jednake mogućnosti kao i ostala djeca i da im bude omogućeno predškolsko obrazovanje. Slogan kampanje je Svako dijete #bezIZUZETKA, navodi se u saopćenju.

NEMA KOMENTARA