Damir Džumhur: Jako lijepa pobjeda, nadam se da se povreda neće pogoršati

F. Z.
Damir Džumhur: Jako lijepa pobjeda, nadam se da se povreda neće pogoršati
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je u prvom kolu Indian Wellsa protiv Ryana Harrisona rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 7:5.

Nakon meča Džumhur nije krio oduševljenje pobjedom u prvom kolu prvog Mastersa sezone.

"Još jedna lijepa pobjeda za mene. Vrlo bitno je što sam dobio igrača od kojeg sam izgubio prije tri sedmice, igrača koji je u odličnoj formi. Posebno mi je drago zbog načina na koji sam pobijedio. Dobio sam treći set rezultatom 7:5 i to može podići moje samopouzdanje, jer sam takve mečeve uglavnom gubio. Kasno smo krenuli u ovaj meč i dobro je da imam sutra dan pauze kako bih se uspio oporaviti do meča s Ramosom", rekao je Džumhur i dodao:

"To će biti otvoren meč. Bez obzira na to što je on 22. nositelj mislim da će biti dobar meč. Prednost mi je i to što on igra bolje na zemlji nego na hardu i imat ću malo veće šanse. On je u nedjelju igrao finale Sao Paola na zemlji i mislim da imam šanse u tom meču. Ono što mnogi ne znaju jeste moja povreda mišića na leđima i muči me od meča s Wawrinkom", dodao je Džumhur.

"Od pet dana koliko sam na Indian Wellsu trenirao sam samo dva. Dva dana nisam izašao na teren zbog bolova. Malo sam to sredio do meča, popio sam veliku količinu lijekova protiv bolova. Pomoglo mi je to protiv Harrisona, a vidjet ćemo kako će biti protiv Ramosa. Ja sam igrač koji vjerujte nikada ne razmišlja o predaji. Doktori su mi preporučili da nije pametno da odigram, ali ja sam odigrao dobro i nisam razmišljao o povredi. Nadam se da se neće sve pogoršati nakon što se ohladim", istaknuo je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije