Damir Džumhur pobjedom započeo prvi Masters sezone u Indian Wellsu

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur pobjedom započeo prvi Masters sezone u Indian Wellsu
EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur je jutros počeo takmičenje na ATP u Indian Wellsu, te je pobijedio prvog protivnika Ryan Harrisona 2:1 u setovima.

Prvi set pripao je najboljem bh. teniseru, koji se "poigrao" s Amerikancem.

Džumhur je jako brzo poveo s 4:0, a imao je priliku da povede i s 5:0. Ipak, Harrison je uspio osvojiti tri naredna gema nakon "gadne" povrede koljena koju je Damir doživio tokom sedmog gema.

Ipak, Damir je na kraju uspio odservirati za osvajanje prvog seta (6:4).

U drugom setu pala je igra našeg najboljeg tenisera, pa je tako Harrison uspio izjednačiti rezultat i uzeti ovaj set rezultatom 6:3 u svoju korist.

Treći set otvorio je Džumhur ekspresno i poveo 1:0, te je u drugom gemu imao mogućnost uzeti break, ali nedostajalo je koncentracije za to i Harrison poravnava na 1:1 u gemovima. Američki teniser uspio je u 5. gemu uzeti break Džumhuru i povesti sa 3:2.

Međutim, Džumhur ekspresno uzima naredna dva gema za vodstvo od 4:3, da bi u sljedećem gemu na servis Harrisona imao tri brejk šanse, ali nažalost niti jednu nije iskoristio.

Sljedeći gem na svoj servis osvojio je Džumi te poveo 5:4, ali Harrison poravnava na 5:5.

Džumhur je potom osvojio svoj servis gem, a onda napravio i break u pravom trenutku za pobjedu u prvom kolu Indian Wellsa po setovima 6:4, 3:6, 7:5.

Naredni protivnik našem teniseru je španski teniser Albert Ramos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije