Nakon velike borbe Džumhur poražen u četvrtfinalu Dubaija

Radiosarajevo.ba
Nakon velike borbe Džumhur poražen u četvrtfinalu Dubaija
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur odmjerio je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju snage s Holanđaninom Robinom Haaseom. Slavio je Haase rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:4.

Džumhur je dobro otvorio meč, a u prvom gemu na servis našeg tenisera Haase je uspio osvojiti samo jedan poen. Dobro je servirao i Holanđanin i svoj gem je osvojio bez izgubljenog poena. U trećem gemu prvog seta Džumhur ulazi u probleme i Holanđanin dolazi do tri vezane break lopte. Jednu je uspio spasiti, ali je potom napravio duplu servis grešku i do prvog breaka na meču došao je Haase.

Nastavio je Holanđanin da servira dobro i u četvrtom gemu prvog seta, izgubio je samo jedan poen i potvrdio break prednosti. Seriju Haasea od tri osvojena gema zaredom Damir prekida na svoj servis u petom gemu prvog seta. Nastavio je Haase odlično da servira i opet je osvojio gem bez izgubljenog poena za vodstvo u prvom setu rezultatom 4:2.

Na servis našeg tenisera u sedmom gemu prvog seta, Holanđanin dolazi do nove break lopte. Koristi je nakon jedne greške Džumhura i dolazi do vodstva 5:2. Haase je uspio sačuvati svoj servis i riješiti prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Drugi set opet je svojim servisom otvorio Džumhur i uspio povesti s 1:0. Haase je nastavio gdje je stao i na svoj servis nije izgubio niti jedan gem. Holanđanin do nove break prilike dolazi u trećem gemu drugog seta, ali je nije uspio iskoristiti pa je Džumhur s tri vezana poena došao do vodstva 2:1.

Nakon velike borbe u četvrtom gemu Džumhur dolazi do dvije break prilike. Koristi drugu, pravi prvi break na meču i dolazi do vodstva 3:1. U narednom gemu uspio je potvrditi break na svoj servis i povesti s 4:1. Naredni servis gem Haase je zadržao bez mnogo problema i smanjio rezultat na 4:2.

Holanđanin već u narednom gemu dolazi do dvije vezane break lopte, koristi drugu i vraća se u drugi set. Haase je bez većih problema na svoj servis potvrdio break i izjednačio rezultat na 4:4. Nakon velike borbe u devetom gemu i spašene jedne break lopte, Džumhur ponovo dolazi do prednosti (5:4). Naš teniser uspio je doći do dvije vezane break lopte na servis Holanđanina, iskoristio je drugu i izjednačio rezultat u meču na 1:1 (6:4).

Džumhur je i treći set otvorio svojim servisom, a Holanđanin je ekspresno došao do breaka. Imao je tri vezane break lopte, iskoristio prvu i poveo s 1:0. U narednom gemu velika borba. Haase je spasio tri break lopte, četvrtu nije mogao, pa je naš teniser izjednačio rezultat na 1:1.

Treći break u isto toliko gemova trećeg seta vidjeli smo na servis Džumhura, pa je Holanđanin opet stigao do vodstva (2:1). Holanđanin je uspio potvrditi break i povesti s 3:1 u trećem setu. Uspio je zadržati svoj servis u narednom gemu i smanjiti prednost Holanđanina na 3:2. Uspio je Haase zadržati svoj servis bez većih problema i povesti s 4:2.

Haase je zadržao prednost breaka do samog kraja trećeg seta i riješio meč u svoju korist rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:4. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije