"Veliki dan za mene, pobjeda na Dan nezavisnosti države za koju dajem sve"

Radiosarajevo.ba
"Veliki dan za mene, pobjeda na Dan nezavisnosti države za koju dajem sve"
EPA / Damir Džumhur
Damir Džumhur preskočio je u srijedu i drugu prepreku na ATP 500 turniru u Dubaiju.

Naš najbolji teniser je u dva seta pobijedio Španca Marcela Granollersa i tako se plasirao u četvrtfinale ovog turnira.

Podsjećamo, jučer je Džumhur savladao i trećeg tenisera svijeta Stana Wawrinku.

"Rekao sam da ne može biti lagan meč, pogotovo nakon jučerašnjeg meča s Wawrinkom. Granollers je potpuno drugačiji igrač koji ima dosta drugačiju loptu sa mijenjanjem ritma igre koji nikome ne odgovara. Ipak, ja sam uspio da nametnem svoj ritam igre i da ne dozvoljavam da previše radi ono što on najviše voli. Nekako sam ga spriječio u tome i to je bio veliki plus za mene", rekao je Džumhur nakon meča.

Iako, kako je rekao, nije bio na najvišem nivou kao juče, bitno je da je pobijedio i da je izdržao mentalno.

"Ima nekih stvari koje želim da popravim do sutra i meča sa Haaseom. Prije svega servis, koji je jučer funkcionisao savršeno, danas je bio možda i najslabija karika u igri, ali popraviće se to do sutra", siguran je Damir.

Dodao je i kako je danas imao puno veći pritisak, ali misli da je, ipak, odigrao dobar meč.

Već sutra Džumhur igra protiv Robina Haasea kojeg je Damir već dvaput pobijedio u prijašnjim susretima i nada se da može nastaviti sa dobrim igrama.

"Još jednom da kažem je ovo veliki dan za mene, Dan nezavisnosti moje države za koju nastupam, koju volim i za koju dajem sve. Zaista sam presretan što sam uspio da na neki način poklonim ovu pobjedu, i današnju i jučerašnju, svim građanima Bosne i Hercegovine, što sam uspio da obradujem ljude koji me podržavaju i da obradujem BiH. Osjećam se prelijepo što sam to uspio za 1. mart",  dodaj je Damir Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije