Manifestacija "Moj Ummete" će ipak biti održana

Radiosarajevo.ba
Manifestacija "Moj Ummete" će ipak biti održana
/
U povodu održavanja Centralne predramazanske manifestacije Rijaseta Islamske zajednice u BiH, 'Moj Ummete', koja je planirana za 25. maj 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, Organizacioni odbor manifestacije danas je izdao saopćenje.

"Po saznanju iz medija da dvorana Zetra nije u funkciji zbog određenih nedostataka u pogledu bezbjednosti posjetilaca, s upravom ZOI'84 pokušali smo iznaći rješenje za prevazilaženje problema, konstatiranih od nadležnih institucija.

Niti jedan mogući model rješenja ovog problema nije nam bio prihvatljiv jer nije garantirao sigurnost posjetilaca.

Zbog važnosti manifestacije, ali i već odavno angažiranog velikog broja učesnika u programu koji dolaze iz svih krajeva BiH i inozemstva, donijeli smo odluku da se održavanje programa manifestacije 'Moj Ummete' premjesti u veliku dvoranu Centra Skenderija Mirza Delibašić, gdje smo naišli na razumijevanje Uprave i uposlenika.

Premda je dvorana Mirza Delibašić nešto manjeg kapaciteta od Zetre, potrudit ćemo se da to ne ugrozi komfor posjetilaca. Izmještanjem priredbe na novu lokaciju neće doći u pitanje obećani sadržaj i kvalitet programa manifestacije.

Pozivamo sve zainteresirane, ako to do sada nisu uradili, da na vrijeme osiguraju ulaznicu za ovu manifestaciju, obzirom na znatno manji broj mjesta u dvorani Mirza Delibašić", navodi se u saopćenju koje je potpisao predsjednik Organizacionog odbora Razim Čolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije