Manifestacija "Moj ummete" ipak će biti održana u Zetri

Radiosarajevo.ba
Manifestacija "Moj ummete" ipak će biti održana u Zetri
Foto: Radiosarajevo.ba / Zetra

,Iako su ranije iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, tačnije inspekcijski organi za protupožarnu zaštitu, donijeli odluku o zabrani održavanja svih javnih skupova u u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch, manifestacija Moj ummete bit će održana.

To je, na svom zvaničnom Facebook profilu napisao Faruk Drina, izvršni producent manifestacije, koji je kazao da će "aktuelni problemi oko tehničke (ne)ispravnosti protupožarne zaštite u olimpijskoj dvorani Zetra će biti ubrzo riješeni, čime se ne dovodi u pitanje održavanje Centralne predramazanske manifestacije Rijaseta islamske zajednice u BiH "Moj ummete" planirane za 25. maj u dvorani Zetra."

"Bit će to večer koja će se dugo pamtiti, večer učenja Kur'ana i najljepših ilahija i kasida, uz učešće preko 400 izvođača iz zemlje i inozemstva. Izrada grandiozne scenografije, kao i muzičke pripreme teku nesmetano", poručio je Drina.

Dio ove manifestacije bit će i Sead Zele Lipovača, zajedno s izvođačima koji dolaze iz Malezije, Irana, Turske, Egipta, Jerusalema, Španije i Maroka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije