Lijepa priča iz Opće bolnice u Sarajevu: Od respiratora do zagrljaja

3
A. S.
Lijepa priča iz Opće bolnice u Sarajevu: Od respiratora do zagrljaja
Foto: Društvene mreže / Prof. dr. Gavrankapetanović i Sarajlija H. G.

Heroji u bijelom u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" u Sarajevu, predvođeni generalnim direktorom prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, tokom pandemije koronavirusa, spasili su na hiljade života Sarajlija.

Od marta 2020. godine pa do danas, nekada mala gradska Opća bolnica je za kratko vrijeme, najviše zahvaljujući prof. dr. Gavrankapetanoviću, izrasla u uglednu bolnicu u srcu grada.

Lijepih ljudskih priča je bilo iz Opće bolnice, a ova posljednja je za svaku pohvalu.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Na jednoj od društvenih mreža objavljena je emotivna reakcija jednog građanina Sarajeva, koji je skoro mjesec proveo u Općoj bolnici, na liječenju od koronavirusa.

Prof. dr. Gavrankapetanović i Sarajlija H. G.  - undefined

Foto: Društvene mreže: Prof. dr. Gavrankapetanović i Sarajlija H. G.

"Zahvalnost koja se ne može opisati riječima. Slike govore sve... Od respiratora do zagljaja", piše u objavi uz koju su priložene dvije emotivne fotografije - na prvoj je osoba u bolničkom krevetu, a na drugoj u zagrljaju sa prof. dr. Gavrankapetanovićem, u danu kada je napustio bolnicu.

Portal Radiosarajevo.ba je saznao da je riječ o pacijentu inicijala H. G. (ime i prezime poznati redakciji, op.a.), koji je rođen 1982. godine i koji je u Općoj bolnici u intenzivnom odjeljenju proveo 30 dana. Oženjen je, a supruga mu radi kao medicinska sestra u ovoj bolnici.

Informaciju nam je potvrdio i prof. dr. Ismet Gavrankapetnović. Zanimalo nam je da li je H. G. vakcinisan, a  generalni direktor nam je kazao da - nije.

"Indikatori koje analiziramo svakodnevno govore o težini ove epidemije. Sve građane Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine molim, da se izbjegavaju veći skupovi. Posebno je važna zaštita na svim okupljanjima. Mi smo tu da pomažemo, a građane molimo da nam olakšaju", kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanovič za portal Radiosarajevo.ba i poželio sreću H. G. koji je pušten iz bolnice na kućni oporavak.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije