Lejla Kusturica apeluje: Potpišite pismo za zabranu malih hidroelektrana

2
Radiosarajevo.ba
Lejla Kusturica apeluje: Potpišite pismo za zabranu malih hidroelektrana
FOTO: Facebook / Lejla Kusturica potpisala pismo kojim se traži zabrana malih hidroelektrana

Direktorica Fondacije "Atelje za društvene promjene" Lejla Kusturica objavila je preko Facebooka da je potpisala pismo u kojem se apeluje na delegate Doma naroda FBiH da usvoje dopune Zakona o električnoj energiji FBiH.

Delegati će o dopunama odlučivati na sjednici 9. decembra, a usvajanje bi značilo zabranu gradnje malih hidroelektrana u FBiH.

"Potpisala sam pismo u kojem apelujemo na delegate da usvoje zakon i to u redovnoj proceduri.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Pismo su poslale i 22 organizacije koje brane rijeke u BiH, te brojni mještani iz dolina rijeka šalju pismo. BLIZU SMO POBJEDE -UKLJUČI SE!", napisala je Kusturica.

Kako kaže, "ovaj zakon će potencijalno spriječiti gradnju preko 100 malih hidroelektrana, spasit će na desetine vodotoka na kojima je planirana izgradnja ovih ekocidnih elektroenergetskih objekata, ali i obesmisliti izdavanje budućih koncesija na našim rijekama".

Na OVOM linku nalazi se pismo koje građani mogu isprintati, potpisati i skeniranog slati na email dom.naroda.info@parlamentfbih.gov.ba ili fizički odnijeti na protokol Parlamenta FBiH (adresa u pismu).

"Stavi na društvene mreže svoju sliku sa potpisanim pismom i pozovi i druge da to učine!", napisala je Lejla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije