Kriza: Bosanci kupuju sve manje, čak i hranu

1
Radiosarajevo.ba
Kriza: Bosanci kupuju sve manje, čak i hranu

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u julu 2020. godine, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 4,4% u odnosu na juni 2020. godine, novi su podaci Agencije za statistiku BiH. 

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) u iznosu od 2,5% dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa u iznosu od 5,2%.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u julu 2020. godine zabilježio je pad od 5,9% u odnosu na juni 2020. godine. Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem
i duhanskim proizvodima) u iznosu od 3,5%, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa u iznosu od 7,8%.

Podaci su znatno lošiji i u poređenju sa prošlom godinom. 

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u julu 2020. godine zabilježio je pad od 14,7% u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Promet prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) zabilježio je pad od 7,9%, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od 6,2% u odnosu na juli 2019.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije