Kako je Damir Imamović ostavio ljude bez daha partizanskom himnom 'O Bella Ciao'

Radiosarajevo.ba
Kako je Damir Imamović ostavio ljude bez daha partizanskom himnom 'O Bella Ciao'
Screenshot / Damir Imamović

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, u Vijećnici je upriličena svečanost 75. godišnjice ZAVNOBiH-a u organizaciji SABNOR-a.  Cjelokupan program nazvan Memorija budućnosti u potpunosti je bio posvećen kulturno-umjetničkim sadržajima koje je izvodilo više od 70 umjetnika i umjetnica. Program je režirao Dino Mustafić.

Sarajevo / Odličan program: Obilježavanje 75 godina ZAVNOBiH-a u Vijećnici

Publika je imala priliku čuti bogat muzički program. Vijećnicom su, između ostalih, plovile i predivne izvedbe revolucionarnih partizanskih pjesama.

Svi aranžmani su oduševljavali prisutnu publiku, ali jedna je ostavila mnoge bez daha, i to ona Damira Imamovića. Naime, Imamović je kompoziciju "Bella Ciao" izveo uz saz Jusufa Brkića, violinu Ivane Đurić i harmoniku Azmira Halilovića.

Slavnoj italijanskoj pjesmi, himni njihovih partizana, je "udario" svoj poseban štih tako da je pjesma na ovaj dan - Dan državnosti BiH imala svoju dodatnu jačinu. Ovu sjajnu izvedbu poslušajte u videu nastavku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije