Odličan program: Obilježavanje 75 godina ZAVNOBiH-a u Vijećnici

Radiosarajevo.ba
Odličan program: Obilježavanje 75 godina ZAVNOBiH-a u Vijećnici
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Centralno obilježavanje 75 godina ZAVNOBiH-a u Vijećnici

Centralni događaj obilježavanja “75 godina ZAVNOBIH-a – Memorija budućnosti”, održava se u sarajevskoj Vijećnici. Ovaj događaj je krenuo u 20 sati.

Sarajevo / Predsjedništvo BiH: Svečani prijem povodom Dana državnosti

U programu koji režira Dino Mustafić, učestvovalo je više od 70 bh. umjetnika i umjetnica među kojima su Ranko Rihtman, Damir Imamović, Frenkie, Basheskia, brojni glumci i glumice, muzičari i muzičarke, te Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Režiser programa, Dino Mustafić, istaknuo je ranije da vrijednosti ZAVNOBIH-a pokazuju neophodnost dekontaminacije javnog prostora od licemjerja i moralne bijede vremena i svijeta u kome živimo.

Napominjemo da je u Predsjedništvu BiH večeras održan Svečani prijem povodom Dana državnosti BiH.  Goste su u svečanom salonu dočekali su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Brojne zvanice koje su bile prisutne na Svečanom prijemu u Predsjedništvu BiH bile su prisutne i u Vijećnici na obilježavanju  “75 godina ZAVNOBIH-a – Memorija budućnosti”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije