Kako biti dobar roditelj: Uskoro prvi forum na ovu temu, prijavite se

Radiosarajevo.ba
Kako biti dobar roditelj: Uskoro prvi forum na ovu temu, prijavite se
Pixabay / Roditeljstvo
Svi koji se pri svakodnevnom odgajanju djece susreću s izazovima, neodgovorenim pitanjima i dilemama, pozvani su da prisustvuju ovom događaju.

Prvi otvoreni forum o roditeljstvu u BiH bit će tematski posvećen izazovima u odgoju djece u posttranzicijskom društvu Bosne i Hercegovine.   

Kako odgajati djecu na pravi način u društvu koje još uvijek pati od postratnih tenzija i ekonomskih problema? Kako im osigurati odgovarajuće obrazovanje da bi postali konkurentni pojedinci na tržištu rada? Kako uskladiti zahtjevan životni tempo sa željom za obiteljskom harmonijom?  Da li religija može dati odgovore na suvremene izazove? Kako odgovoriti na rastuće izazove globalizacije, tehnološkog napretka i sveprisutnost društvenih mreža u svakodnevnom životu? Kako biti odgovoran roditelj u drugom desetljeću 21. stoljeća?  

To su samo neka od pitanja o kojima će se govoriti na ovom Forumu. 

Događaj u organizaciji medijske kuće Radiosarajevo.ba u suradnji s Fondacijom Konrad Adenauer, održat će se u subotu 22. aprila od 11,00 do 14,00 u dvorani Akademije 387.

Na Forumu će sudjelovati ugledni stručnjaci i stručnjakinje iz različitih područja kroz prezentacije i otvorenu raspravu. Između ostalog, govorit će: 

Dženana Kuluglija iz Porodičnog savjetovališta Sarajevo o problemima odrastanja danas, predsjednica Udruženja psihologa BiH Dženana Husremović o ulozi roditelja u izboru karijere, psihoanalitičarka Armina Čerkić o porodičnoj harmoniji, Sabrija Mehmedović iz Islamske zajednice o religijskim principima odgoja djece u savremenom društvu, Dubravka Vujnović Božić iz banjalučkog udruženja DRIP Banja Luka o važnosti civilnog obrazovanja za savremeni odgoj djece, Azemina Njuhović iz Ministarstva za obrazovanje Kantona Sarajevo o informacionim tehnologijama u djetinjstvu i školama, te Dunja Gelineo iz škole Bloom o alternativnim metodama obrazovanja.

Forum je namijenjen širokoj publici, prvenstveno roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta. 

Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu putem e-maila. Svoje prisustvo već danas možete potvrditi na kontakt@radiosarajevo.ba.

Forum će se održati u subotu 22. aprila od 11,00 do 14,00 sati, uz pauzu tokom koje će biti posluženo osvježenje. Mjesto događaja je Konferencijska dvorana Academy 387 u Bosmal City Centru u Sarajevu (glavni ulaz, 3 sprat, mogućnost korištenja javnog parkinga pored Bosmala).   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije