Huffington Post: Sarajevo je drugi najljepši grad na svijetu

Radiosarajevo.ba
Huffington Post: Sarajevo je drugi najljepši grad na svijetu
TravelingBuzz / Sarajevo
Ugledni američki list Huffington Post uvrstio je Sarajevo među deset najljepših gradova na svijetu.

"Sarajevo, glavni i najveći grad Bosne i Herceovine, posjeduje autentičnost iz snova. Smješten je u podnožju planina i leži na rijeci Miljacki.

Preplavljen je prelijepim džamijama, crkvama i historijskom arhitekturom, kao i lokalnim prodavnicama koje prave i prodaju veliki broj proizvoda.

Ono što čini ovaj grad unikatnim je evidentna prošlost koja ostaje. Rupe na zgradama svjedoče gdje su padale granate, a postoje i brojni spomenici koji su podignuti nakon što je rat uništio obje strane", piše Huffington Post koji je Sarajevo uvrstilo drugo na listu najljepših svjetskih gradova.

Naveli su kako je samo Zanzibar u Tanzaniji ljepši od Sarajeva i preporučili su svojim čitaocima da posjete ove veličanstvene gradove.

Među deset najljepših gradova našla se Firenca u Italiji, Sevilja u Španiji, češki Prag, islandski Rejkavik, Chiang Mai na Tajlandu, američki New York, Milan u Italiji i dakako Pariz u Francuskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije