"Game Factory Workshop" za ljubitelje video igrica od 14. do 17. decembra

Radiosarajevo.ba
"Game Factory Workshop" za ljubitelje video igrica od 14. do 17. decembra
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo će u periodu od 14. do 17. decembra ove godine po prvi put organizovati projekat lokalnog karaktera “Game Factory Workshop”.

"Trudeći se da idemo u korak sa razvojem tehnologije u svijetu, i sa ciljem da napravimo nešto novo i zanimljivo, ove godine okupljamo studente/učesnike tehničko-tehnoloških fakulteta, kao i profesore i osoblje navedenih fakulteta te profesionalce iz ove oblasti", saopćeno je iz EESTEC-a. 

“Game Factory Workshop” je besplatna četverodnevna radionica za upoznavanje studenata sa najnovijim tehnologijama i unaprijeđenje znanja u domeni game developmenta.

Osnovni cilj “Game Factory Workshop-a” jeste pružiti učesnicima mogućnost da se iskušaju u nečemu novom i primjene svoje stečeno znanje iz informacionih tehnologija, što do sad vjerovatno nisu bili u mogućnosti. Zahvaljujući saradnji sa istaknutim predavačima iz game development svijeta, učesnici će u prvom dijelu radionice imati priliku slušati predavanja o najaktuelnijim temama. Nakon predavanja će učesnici sa znanjem kojeg su stekli u protekla dva dana biti u stanju osmisliti i kreirati svoju vlastitu video igru.

Game development je niša u BiH koja ima jako puno potencijala i koja tek sad počinje da izlazi na svjetlo i pokazuje široj publici šta je u stanju da postigne uloženim radom i trudom. Game Factory Workshop je tu da napravi temelj i da stvori interes za dalji rad u ovom domenu.

Tehnologije koje će se koristiti tokom ove četverodnevne radionice su Maya i Unity3D. Radionica će ove godine okupiti dvadeset učesnika. Učesnici ove radionice će tokom četiri dana trajanja radionice imati jedinstvenu priliku da rade na tehnologijama koje su danas najpopularnije u vodećim IT kompanijama te razmijene iskustava sa ostalim studentima učesnicima.

Ovo je jedan u nizu projekata koji organizuje Udruženje EESTEC LC Sarajevo, a služi za usavršavanje te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT oblasti te samim tim omogućava učesnicima bolji uvid u tehnologije koje se danas koriste. Svi koji žele da se prijave za učešće u radionici, prijavu mogu naći na sljedećem linku.

Više o radionici možete naći na službenoj stranici Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije