EYOF, dan peti: Koje sportove danas gledamo i rezultati četvrtog dana

Radiosarajevo.ba
EYOF, dan peti: Koje sportove danas gledamo i rezultati četvrtog dana
Foto: EYOF / Doodjela medalja na EYOF 2019.
Danas je peti dan 14. Europskog omladinskog olimpijskog festivala (European Youth Olympics Festival - EYOF), koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

U srijedu je održana i treća dodjela medalja na EYOF 2019. 

Na Jahorini se jučer vozila utrka u veleslalomu za žene. Nakon dvije vožnje najboljom se pokazala Austrijanka Magdalena Egger, dok je srebro osvojila Rebeka Oblak iz Slovenije, a treće mjesto je otišlo u ruke Axelle Chevrier iz Francuske!

Na Dvorištima se u srijedu održalo takmičenje u biatlonu. U 10:00 ujutro je počela trka za momke na 12.5 km, trka je prošla bez ikakvih poteškoća. Prvo i drugo mjesto su osvojili Nijemci Hans Koellner Menz Benjamin Erik, dok je bronza otišla u ruke Kinasha Stepana iz Ukraine.

Doodjela medalja na EYOF 2019. - undefined

Foto: EYOF

Trka za djevojke na 10 km počela je u 13:30, pola sata kasnije nego je najavljeno, a najbolji plasman su imale Remmonnay Noemie (FRA) na prvom mjestu, Lea Meier (SUI) na drugom mjestu i Sofia Tsyplukhina (RUS) na trećem mjestu.

Skenderiji je u umjetničkom klizanju za momke (short program), predstavilo se 15 takmičara, a ranije danas su se u istoj disciplini predstavile i djevojke, tačnije njih 29.

Sedam članova žirija za djevojčice kojeg su činili Helene Tabachnikova (BLK), zatim Metka Umek (SLO), Maria Fortescue (ISL), Dovile Pervazaite (LTU), Natalija Kruglova (UKR), Hana Basova (SVK) i Aniela Hebel-Szmak (POL) pomno su pratili svaki element.

Publika je takodje, imala svoje favorite, tako da su se često čule ovacije navijača koji su došli iz velikog broja europskih zemalja.

Ubjedljivo najbolje ocjene je dobila ruskinja Anna Shcherbakova 72,57 , slijedi je Italijanka Lucrezia Beccari sa 58,91 i za sada na treće mjesto je dospjela ukrajinka Anastasiia Arkhipova sa 58,58 bodova.

U kategoriji dječaka u kratkom programu sa zadanim elementima, od njih 15 najbolje se pozicionirao rus IIya Yablokov sa 74,76, zatim estonac Mihail Selevko sa 68,31, te je po današnjim rezultatima na trećem mjestu latvijac Kims Georgs Pavlovs sa 59,80 bodova. 

Treće kolo A grupe, hokejaškog turnira, koji se održava u dvorani "Juan Antonio Samaranch" - Zetra je završeno pobjedom selekcije Bjelorusije protiv selekcije Finske, rezultatom 4:2 (2:1, 0:0, 2:1). Najbolji igrač utakmice je Finac Niemi Eero.

Što se tiče današnjeg programa, na Jahorini se od 10:00 h ujutro odvija slalom utrku za momke na stazi Prača.

Na Bjelašnici službeni program počinje u 09:00 sati kada počinju kvalifikacije za momke u discipline snowboard big air, nakon toga slijede i kvalifikacije za djevojke u istoj discipline s početkom u 11:00, a finale za momke I djevojke je planirano u 12:30!

Na Igmanu od 11:20 možete pratiti kvalifikacije za momke u disciplini sprint classic technique (cross country), a od 13:00 možete pratiti i finale u istoj discipline.

Skenderiji i danas možete pratiti takmičenje iz umjetničkog klizanja. Program počinje u 13:00 kada se predstavljaju djevojke u disciplini slobodan program, a nakon toga se od 18:10 u istoj disciplini predstavljaju i momci.

Utakmice hokeja na ledu u Zetri, danas počinju u 12:00 sati – borba za 5. mjesto, druga utakmica počinje u 16:00kada se igra za bronzanu medalju, te finalna utakmica za zlatnu medalju počinje u 20:00. Nakon što je Češka sinoć u dvorani "Juan Antonio Samaranch" - Zetra, s dva gola Novaka i jednim Chtubna, porazila hokejašku selekciju Švicarske s rezultatom 3:0, poznati su parovi za današnje utakmice za plasman. Za 5.mjesto sastaju se ekipe Slovačke i Švicarske, za treće Finske i Rusije, a za zlato selekcije Češke i Bjelorusije. EYOF host televizija BHRT, direktno će prenositi ovaj meč, s početkom u 20 sati.

Karling je i danas u sportsko poslovnom centru “Peki” Pale a program počinje u 09:30 te traje cijeli dan!

U grupi A poslije podne od 13:30 nastupiće sljedeće zemlje:

Mađarska – Danska

Rusija – Velika Britanija

Češka Republika – Austrija

U grupi B od 09:30h nastupiće:

Slovenija – Italija

Švicarska – Hrvatska

Njemačka – Poljska

U grupi B od 17:00h snage će odmjeriti:

Njemačka – Hrvatska

Slovenija – Norveška

Poljska- Italija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije