EYOF, dan 3: Koje sportove danas gledamo (i gdje) i ko je jučer osvojio medalje

Radiosarajevo.ba
EYOF, dan 3: Koje sportove danas gledamo (i gdje) i ko je jučer osvojio medalje
Foto: EYOF / Prva podjela medalja na EYOF-u

Danas je drugi dan 14. Europskog omladinskog olimpijskog festivala (European Youth Olympics Festival - EYOF), koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Na EYOF-u učestvuje 46 zemalja svijeta, iz kojih je došlo oko 911 takmičara. Sportova je osam, a borilišta sedam.

Inače, jučer, prvog dana takmičenja slavili su Francuska (skijaško trčanje, 10 km - medalju uzeo Florian Perez) i Švicarska (skijaško trčanje, 7,5 km - medalju uzela Anja Weber).

Mađar Atilla Talabos te Italijanka Elisa Confortola dobili su medalje u brzom klizanju (1500m), dok je u slalomu slavila Austrijanka Magdalena Egger.

Direktan prijenos dodjele medalja možete gledati svake večeri u 19:30h na platou Skenderije.

A, danas nas čeka mnogo dešavanja na svim otvorenim borilištima!

Na Jahorini se od 9 do 12 održava slalom trening (Staza Željo), a od 10 sati možete upratiti giant slalom trku za momke na stazi Prača.

Na Bjelašnici gdje je planiran snowboard slope style, program počinje od 9 ujutro sa treningom za momke, a već u 9.30 počinje polufinale za momke. Od 10.15 možete upratiti trening za djevojke, a 15 minuta poslije i kvalifikacije i polufinale u ovoj disciplini.

Finale za momke i djevojke bi trebalo početi u 12.20, ali kako je kvalifikaciona utrka za žene juče odgođena zbog loših vremenskih uslova, mora se održati danas.

Na Igmanu možete prisustvovati utrkama u skijaškom trčanju – Utrka na 5 km za djevojke je zakazana za 10 sati, a odmah poslije nje slijedi utrka za momke na 7.5 km, sa startom u 12 sati.

Na Dvorištima od danas također startaju takmičenja, i to u biatlonu! Tako od 10:00 ujutro možete gledati sprint za momke na 7.5 km, a od 13:00 i sprint za djevojke na 6 km!

Užurbano će biti i na zatvorenim borilištima, pa tako u Skenderiji možete pratiti brzo klizanje od 10.05 ujutro, kada počinje utrka na 500 m, za djevojke i momke. Nakon toga, od 12.45 počinje polufinalna utrka - štafeta na 3000 metara. Od 15.30 do 20.10 u Skenderiji će se održati trening u umjetničkom klizanju za djevojke, a zatim i momke.

Utakmice hokeja na ledu u Zetri počinju u 15 sati kada snage odmjeravaju Rusija i Švicarska, dok druga utakmica počinje u 19.30 kada igraju Slovačka protiv Bjelorusije.

Karling je i danas u sportsko poslovnom centru “Peki” Pale a program počinje u 9.30 sa mečevima između Austrije i Rusije, Turske i Danske; Velike Britanije i Mađarske!

Mečevi Norveška – Poljska; Švicarska – Italija; Hrvatska – Slovenija počet će u 13.30h,
Rusija – Švicarska u 15h,
Turska – Velika Britanija; Češka – Mađarska; Rusija – Danska 17,
Dan zatvaraju Slovačka i Bjelorusija mečem u 19-30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije