Džeko, Bogdan, Trifunović i drugi, podržali su kampanju za rodnu ravnopravnost

Radiosarajevo.ba
Džeko, Bogdan, Trifunović i drugi, podržali su kampanju za rodnu ravnopravnost
Print Screen / Muškarci za ravnopravnost

Fondacija Friedrich Ebert u BiH je na svom Facebook profilu objavila da je kreirala kampanju “Muškarci za ravnopravnost”, nakon što su objavili publikaciju “Kritika toksične muškosti – pregled suvremenih istraživanja”

Kako ističu iz fondacije, cilj kampanje je podići svijest kod muškaraca da budu aktivni zagovaratelji društva ravnopravnih muškaraca i žena, u kojem će nasilje i toksična muškost biti neprihvatljivi.

Ovu fondaciju su podržali bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko, reditelj Haris Pašović, glumac Goran Bogdan, novinar Aleksandar Trifunović, aktivista Saša Gavrić i drugi.

"Vrijeme je da shvatimo da muškost nije u mišićima i osjećaju superiornosti. Muškost je, prije svega, u razgovoru. Podržavam rodnu ravnopravnost.", izjavio je Edin Džeko.

“Zahvalni smo svima koji su pristali da stanu ‘rame uz rame’ s nama u ovoj važnoj inicijativi. FES BiH će nastaviti da radi na zagovaranju rodne ravnopravnosti, a vjerujemo da će Nikolina publikacija biti povod za puno novih progresivnih koraka”, rekla je naučna saradnica u Fondaciji Friedrich Ebert Merima Ejubović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije