Za RSA / Dr. Sebija Izetbegović: Nemamo nijednog pacijenta sa sumnjom na koronavirus

24. 02. 2020. u 15:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 446

Tokom dana u Sarajevu se pojavila informacija da su na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dvije osobe smještene u karantenu zbog navodne zaraženosti koronavirusom (COVID-19). 

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u izjavi za Radiosarajevo.ba odlučno je demantirala takve navode. 

"Ta informacija nije tačna. Nemamo nikog u karantenu i nemamo nijednog pacijenta sa sumnjom na koronavirus", kazala nam je prof. dr. Izetbegović. 

Nakon informacija da je umrlo pet osoba zaraženih koronavirusom (COVID-19), te da se virus širi, u sjevernom dijelu Italije je nastala velika panika, a svjetski mediji prenose fotografije pustih javnih mjesta, opustošenih trgovina...

Bosanac o haosu koji vlada u Italiji: Ništa ne radi, ljudi ne izlaze iz kuća

Upravo zbog toga, nadležna tijela i u BiH pozivaju građane da s oprezom pristupe svim informacijama u vezi sa koronavirusom, jer primjer Italije pokazuje da panika nije najbolji prijatelj u ovakvim trenucima.

Neophodno je pratiti zvanične izvore i tražiti potvrdu nadležnih institucija za sve informacije u vezi sa koronavirusom.

 

KOMENTARI (11)