Domaće snage na svjetskom tržištu: Agencija Fabrika u 2018. radila za HBO i UEFA

Radiosarajevo.ba
Domaće snage na svjetskom tržištu: Agencija Fabrika u 2018. radila za HBO i UEFA
Agencija Fabrika / Snimanje spota s Radetom Šerbedžijom

Agencija Fabrika prepoznatljivo je ime u kreativnoj industriji, ne samo u domaćim okvirima, već i na međunarodnom planu. Fabrikin rukopis prepoznatljiv je, kako po inovativnosti ideja, tako i po visokom standardu produkcije reklamnih i muzičkih TV spotova, špica za filmove i TV emisije, jedinstvenih dizajnerskih rješenja, muzičkih podloga, reklamnih poruka...

Zbog toga u Fabrikinim spotovima često viđamo zvijezde domaće i svjetske showbiz scene, a među njenim klijentima su imena globalno poznatih brendova kao što su HBO i UEFA.

„Naš posao je da pratimo nove trendove i budemo maksimalno inovativni u onome što radimo jer samo tako možemo njegovati i jačati naše potencijale i stvarati bolji kreativni ambijent za buduće generacije. Trenutno su trendovi drugačiji i možda postoje i lakši načini da se dođe do određenog cilja. Međutim, mi pokušavamo razmišljati dugoročno i djelovati s ciljem da donesemo dobrobit svim učesnicima u procesu – kako našim zaposlenicima i saradnicima, tako klijentima, medijima i potrošačima. Vjerujemo u ono što radimo i čvrsto stojimo iza svake naše ideje“ poručili su iz ove uspješne domaće kompanije.

Novogodišnja video-čestitka, koju je agencija Fabrika upravo objavila, prikazuje samo neke od velikih projekata realiziranih u 2018. godini.

Među najvažnijima svakako je učešće u postprodukciji HBO serije „Uspjeh“  koja kreće u emitovanje 6. januara 2019. godine, kao i koprodukcija hrvatskog SF filma za djecu i mlade „Moj dida je pao s Marsa“, čija se premijera očekuje početkom 2019. godine.

Fabrici je povjerenje ukazala i agencija TEAM iz Švicarske, koja ima ugovor sa UEFA-om, za izradu sponzorskih video-paketa za finale Lige šampiona na stadionu Atletico Madrida i finala Lige UEFA u Bakuu.

Također, u ovoj godini pred kamere bosanskohercegovačke agencije je, ravno iz Hollywooda, stao i čuveni Rade Šerbedžija (Sarajevski Kiseljak), kao i naš najuspješniji fudbaler Edin Džeko (Perfetta). Trenera bh. fudbalske reprezentacije, Roberta Prosinečkog gledali smo u reklami za BH Telecom, a staru dobru Mimu Šiš (Jasmin Geljo) u kampanji za Sparkasse banku.

Pogledajte: 

  

Agencija Fabrika upućuje svima najljepše želje za 2019. godinu! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije