Dubioza kolektiv i Agencija Fabrika nagrađeni na "MTS Vision" festivalu

Radiosarajevo.ba
Dubioza kolektiv i Agencija Fabrika nagrađeni na "MTS Vision" festivalu
Promo / Dubioza Kolektiv
 
Na završnoj večeri MTS Vision festivala održanoj u Beogradu, nagradu u konkurenciji za najbolji Ska-Reggae spot dobili su bosanskohercegovačka grupa Dubioza kolektiv i agencija Fabrika koja je autor spota No Escape. 
 
Agencija Fabrika i  Dubioza su osvojili još jednu nagradu i to ovoga puta u konkurenciji za najbolju montažu i postorodukciju za legendarni spot Free MP3.
 
Tim povodom, pozvali smo Bojana Hadžihalilovića, kreativnog direktora i suosnivača Agencije Fabrika koji je za Radiosarajevo.ba izjavio: 
 
"Agencija Fabrika s Dubiozom kolektiv radi već skoro 15 godina. Prva saradnja datira još u 2006. godinu, kada smo zajedno radili špicu emisije Centralni zatvor.  Raditi s kreativcima iz Dubioze je uvijek poseban izazov za kreativni tim agencije Fabrika na čelu s redateljem Salemom Kapićem Kantardžićem i montažerom Tonijem Ilićem. Na ovogodišnjem MTS festivalu, tri  naša zajednička spota bila u konkurenciji : No Escape From Balkan, Himna Generacije i Free mp3. Na kraju smo dobili dvije glavne nagrade. Pored toga, naši spotovi bili u desetak azličitih nominacija,  i uvrstili smo se među tri najbolja spota u regiji. Prema tom kriteriju,  možemo reći da smo, kao produkcija, imali najviše nominacija, a to je zaista  veliko i mnogo nam znači. Fabrika je jedina kreativna agencija u regiji koja se, između svih ostalih poslova,  bavi i produkcijom muzičkih spotova",  rekao je Bojan Hadžihalilović.
 
Završno veče "MTS Vision" festivala  bilo je  posvećeno regionalnim muzičkim spotovima, a održano je u beogradskoj Kombank dvorani, u prisustvu velikog broja muzičara s prostora bivše Jugoslavije. 
 
Sjajno organizirana manifestacija pokazala je koliko kreativaca, kad su muzika i spotovi u pitanju, "čuči" od Vardara do Triglava, kako se nekada popularno zvao prostor zajedničke države.  
 
 
 
Ispred dvorane u holu, uz crveni tepih, napravljeno je svojevrsno "zagrijavanje" dok su se muzičari okupljali, uz živu svirku. 
 
 
Nagrade su također, u različitim kategorijama osvojili i : 

Najbolji rock spot: Stray Dogg - Away

Alternativno electro-pop: Lollobrigida - Tvoja 

Animacija : Gramophonedzie - Gramophonezilla

Najbolji novi izvođač: Bojana Vunturišević - Daljine 

World Music: Orthodox Celts - I Wish You the Very Worst 

Kamera: Luminize - Kill It With Love 

Najbolji spot u 21. vijeku - Goran Bare i Majke - Teške boje

R'n'b: Marija - Louder Than a Drum 

Koreografija:  Sara Yo - Nemam vremena za to 

Novi evergreen: Beogradski sindikat - Balada disidenta 

Pop muzika: Aleksandra Radović - Ljubavi moja 

Inovacije u muzčkom izrazu: Van Gogh 

Etno: Bilja Krstić - Dimitrijo, sine Mitre

Alternativni rock: Darkwood Dub i Bisera Veletanlić - Nešto sasvim izvesno 

Koncept i art direkcija: Dječaci - Miris

Hip hop: Stereo Banana - Nemoj da znojiš tehniku 

Live spotovi: S.A.R.S - Lutka 

 
Rock klasik: Bajaga i Instruktori - Daljina, dim i prašina 

Režija: Artan Lili - Jutro 

Zajednički spot: S.A.R.S. i Who See - Bojana 

Najbolji spot: Bad Copy 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije