Agencija FABRIKA: Dvadeset godina nezaboravnog vizualnog identiteta za MESS

Radiosarajevo.ba
Agencija FABRIKA: Dvadeset godina  nezaboravnog vizualnog identiteta za MESS
Agencija Fabrika / Plakat za Festival MESS
Neki od najintrigantnijih plakata u historiji bh. dizajna, nastajali su za Internacionalni teatarske festival MESS.

U studijima  najpoznatije bh. komunikacijske  Agencije FABRIKA stvarana je vizualna povijest festivala  koji slavi umjetnost i pomijera granice slobode. 

Kreativna dostignuća Fabrike  za klijente iz cijelog svijeta, do sada su dolazila do miliona krajnjih korisnika i nagrađivana su  međunarodnim  priznanjima. Komunikacijski proizvodi ove agencije sinonim su za kvalitet i jedan od uspješnih bh. brendova. 

"Društvena odgovornost je važno poslovno opredjeljenje Fabrike. U skladu s tim , još 1997 godine odlučili smo dati podršku i postati  kreativni partner Festivala MESS.  Za nas je neupitno podržati najstariji teatarski festival na Balkanu, pogotovo što s Messom dijelimo isto opredjeljenje - promociju umjetničkih i ljudskih sloboda. Već dvadeset godina, svaki put iznova, mi  prilazimo tom kreativnom izazovu sa mnogo entuzijazma i  nastujanja da kroz vizualni identitet te godine, obilježimo i aktuelni trenutak  u društvu. U državi koja  ignoriše svoje kulturne institucije i pojedince i društvu koje je destruktivno prema kulturi i umjetnosti, za nas je čast i satisfakcija progovoriti svake godine u ime kulturne zajednice"  izjavio je povodom  jubileja Bojan Hadžihalilović, kreativni direktor Agencije Fabrika. 

Dvadeset godina  kreativne podrške teatarskom festivalu ogleda se kroz seriju od dvadeset nezaboravnih plakata i zaokruženih vizualnih identiteta i tek nešto kraću listu sjajnih video klipova

Izložba "Fabrika za MESS - 20 godina" bit će otvorena u zgradi Crvenog križa u Sarajevu (bivše Kino Sutjeska) u nedjelju u 18,00 i trajat će svo vrijeme Festivala MESS - do 8. oktobra

Prisjetimo se nekih od  najboljih video klipova Agencije Fabrika za MESS: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije