! / Objavljen prvi teaser dugoočekivanog dječijeg sci-fi filma: Moj dida je pao s Marsa

29. 12. 2018. u 11:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 64

Produkcijska kuća Studio dim, uz međunarodne koproducente među kojima je i sarajevska agencija Fabrika, objavila je prvi trailer  za dugoočekivani naučno-fantastični film za djecu ‘Moj dida je pao s Marsa’ koji u kina širom regije stiže ovog proljeća!

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot Dodo. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda…

To je ukratko zaplet filma Moj dida je pao s Marsa, prvog regionalnog  sci-fi filma za djecu.

Ovaj porodični film - namijenjen svima koji s godinama nisu izgubili maštu - producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja. Film je dijelom finansiran i iz Fondacije za kinematografiju BiH.

Prema motivima priče Moj dida je vanzemaljac Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop.

U glavnim su ulogama 12-godišnja debitantica Lana Hranjec te (glasom) jedan od najnagrađivanijih hrvatskih glumaca Ozren Grabarić, a uz njih igraju i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, velika slovačka komičarska zvijezda Petra Polnišova te mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango…

Film je još u fazi razvoja osvojio nagrade BeActive Award za najbolji projekt i Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu.

“Kroz prijateljstvo djevojčice i robota izvanzemaljca, ‘Moj dida...’ priča priču o životnoj snazi ljubavi. Vjerujemo da je bitno raditi zanimljive filmove za mlade s jakom porukom. Uz filmove oni odrastaju i uče. Poruka je našeg filma univerzalna: ljubav može udahnuti život. U današnjem svijetu, koji slavi individualizam, želimo ukazati da je bitno mlade usmjeriti na druženje, prijateljstvo i ljubav – vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote”, zapisali su reditelji filma.

'Moj dida je pao s Marsa' u kina stiže ovog proljeća u distribuciji 2iFilma. Upravo je objavljen prvi teaser za  film kojeg će, zasigurno, voljeti djeca i odrasli.

Pogledajte: 

NEMA KOMENTARA