Od 3. januara: Leptir i Snježna kraljica su novi filmski naslovi u Cinema Cityju

Radiosarajevo.ba
Od 3. januara: Leptir i Snježna kraljica su novi filmski naslovi u Cinema Cityju
Foto: Cinema City / Novi naslovi u Cinema Cityju

Od 3. januara Leptir i Snježna kraljica: Zemlja zrcala su novi filmski naslovi na repertoaru Cinema Cityja.

Leptir (Papillon) je kriminalistička drama o čovjeku koji je krivo optužen za ubojstvo i osuđen na doživotni zatvor. Glavne uloge u filmu tumače Charlie Hunnam, Rami Malek, Tommy Flanagan...

Henri "Papillon" Charriere je sitni kriminalac, pogrešno uhićen i optužen za ubojstvo koje nije počinio, te je osuđen na doživotnu kaznu u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji na Devils Islandu u Francuskoj Gvajani. Odlučan da pobjegne iz zatvora, udružuje se s ekscentričnim krivotvoriteljem Louisom Degom (Rami Malek), koji u zamjenu za zaštitu pristaje financirati njegov bijeg. Međutim, svaki njegov pokušaj bijega završava uhićenjem i još gorim kaznama.

Film donosi fascinantnu priču o njegovoj ustrajnosti da usprkos strogim i mučeničkim kaznama i dalje nastoji pronaći svoj put u slobodu...

Snježna kraljica: Zemlja zrcala (Snow Queen: Mirror lands) je animirana avantura u kojoj je glavna junakinja filma djevojčica Gerda, koja za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. Jednoga dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao prijetnju „običnim“ ljudima, protjera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu obitelj, u Zemlju zrcala.

Postoji samo jedan način na koji Gerda može spasiti svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja joj može pomoći u tome je Snježna kraljica...

Pored dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju kriminalističku dramu Kralj lopova u kojem glavne uloge tumače Charlie Cox, Michael Caine, Michael Gambon..., zatim romantičnu komediju Sad ili nikad sa Jennifer Lopez i Vanessom Hudgens u glavnim ulogama, te akcionu avanturu Aquaman u kojoj glavne uloge tumeče Jason Momoa i Amber.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi Eliot: Spašava Božić, Spider- Man: Novi svijet, Asterix: Tajna čarobnog napitka i Grinč.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije