Diplomatski bazar i ove godine u Sarajevu: Cijeli svijet udružen za djecu iz BiH

Fena
Diplomatski bazar i ove godine u Sarajevu: Cijeli svijet udružen za djecu iz BiH
Članovi diplomatske zajednice koja djeluje u Bosni i Hercegovini, sada već tradicionalno, ponovo organiziraju Diplomatski zimski bazar na kojem će biti izloženo mnoštvo zanimljivih jela i predmeta iz cijelog svijeta.

"Bazar je prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe", kazala je Sandra Horowitz, članica organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo koji će biti održan 3. decembra u sarajevskoj Skenderiji.

Ove godine, humanitarni diplomatski bazar priprema brojne aktivnosti za djecu svih uzrasta. U  još većem dječijem paviljonu, najmlađi će se moći družiti s Djeda mrazom te uživati u raznim sadržajima kao što su: oslikavanje lica, slikanje kanom, igre na kamionu na napuhavanje, učenje sviranja muzičkih instrumenata.

Starija djeca moći će se zabaviti istražujući interaktivne LEGO igre, na štandu virtuelne zabave.

Posjetitelji će također imati priliku učestvovati na aukciji s vrijednim i zanimljivim eksponatima u ponudi poput dresova poznatih svjetskih fudbalera.

Članica organizacionog odbora bazara Caroline Ferguson je istakla da će novac koji posjetioci potroše na bazaru otići u humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u BiH.

U organizaciji ovogodišnjeg diplomatskog zimskog bazara učestvuje više od 35 ambasada i međunarodnih organizacija, saopćili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije