Deset godina uspješnog rada: Priča o bosanskoj ćevabdžinici u Atlanti

K. S.
Deset godina uspješnog rada: Priča o bosanskoj ćevabdžinici u Atlanti
PrtScr / Kenan Mustić i novinar portala 11alive.com
Bosanski ćevapi simbol su Bosne i Hercegovine, koji sve više prevazilazi i granice regije i osvaja druge zemlje.

Takva je priča i Kenana Mustića iz Bosanskog Novog koji je vlasnik ćevabdžinice “Euro gourmet” u mjestu Lawrenceville u blizini Atlante u SAD-u.

Portal 11alive.com u svojom video prilogu upoznao je javnost u Atlanti o bosanskoj ćevabdžinici Euro gourmet i o tome kako se amerikancima sviđaju bosanski ćevapi.

Kenan Mustić u razgovoru za 11alive.com kaže da tradiciju spremanja ćevapa je nasijedio o svog djeda i da se ne zaboravlja ono na čemu si odrastao.

Ćevapbdžinica Euro gourmet - undefined

Ćevabdžinica Euro gourmet

Sjećam se kada sam imao četiri ili pet godina jeo sam ćevape. I u Njemačkoj kada smo bili nismo zaboravili na ćevape. To se ne može zaboraviti”, dodao je Mustić.

Na pitanje novinara kako se ćevapi sviđaju Amerikancima, Mustić kaže da se američka klijentela stalno vraća u ćevabdžinicu.

“Narudžbe Amerikanaca prilika su da se američka i bosanska kultura bolje povežu. Mislim da se ćevapi sviđaju Amerikancima i da su oni zapravo most između dva naroda”, objašnjava Kenan Mustić.

Novinar je potom pitao kako ćevapi predstavljaju Bosnu.

Ćevapi iz ćevapbdžinice Euro Gourmet - undefined

Ćevapi iz ćevabdžinice Euro Gourmet

“Oni sadrže od svega pomalo. Ćevapi su naše tradicionalno jelo, serviraju se uz kajmak koji je također bosanski prilog, ajvar, luk, te uz somun”, ispričao je Mustić.

Njegova porodica imala je dvije prodavnice u BiH a danas imaju kafić i ćevabdžinicu u Atlanti.

Ćevabdžinica Euro Gourmet nalazi se na adresi 488 Gwinnett Dr. Ste A u mjestu Lawrenceville.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije