Dijaspora / Mladi iz BiH u Norveškoj osnovali udruženje "Bujrum"

04. 03. 2019. u 10:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 177

Osnivačka skupština udruženja mladih „Bujrum“, čiji je cilj okupiti mlade ljude porijeklom iz BiH u Norveškoj, održana je u bosanskohercegovačkoj ambasadi u Oslu.

Kako je istaknuto, svrha ovakvog organiziranja je izgradnja društvene, poslovne, stručne i kulturne mreže među mladim Bosancima i Hercegovcima koji žive u Norveškoj.

Udruženje organizira radionice i druge događaje koji se bave relevantnim temama iz biznisa i kulture, ali i onih zabavnog karaktera. Također, udruženje će surađivati i sa drugim sličnim organizacijama i udruženjima. Već je organizirano nekoliko skupova na kojima su sudjelovali mladi ljudi porijeklom iz BiH, a koji žive u Norveškoj.

Cilj skupa u ambasadi BiH bilo je i predstavljanje planova udruženja čiji su osnivači Mina Hajdarović, Adnan Marić, Lejla Halilagić i Alma Velagić.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević je pozdravio uspostavu udruženja mladih te naglasio važnost održavanja veza sa domovinom, dodajući kako su upravo mladi ambasadori BiH u zemljama u kojima žive.

Ambasador Makarević postao je i počasni član udruženja „Bujrum“.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA