Drugi pišu / Lijepa Mersiha: Od ratne izbjeglice iz BiH do glumačke zvijezde u Njemačkoj

21. 01. 2019. u 20:47:00 J. M.

Shares: 901

Sve što je njena porodica imala, moglo je stati u jedan kofer! Mersiha Husagić imala je tri godine kada je, zajedno s roditeljima, pobjegla iz užasa bosanskohercegovačkog rata.

Danas je 29-godišnjakinja uspješna glumica, zvijezda kriminalističke TV serije "Soko München".

Mersiha Husagić tumači glavnu ulogu policijske komesarke Resi u popularnoj seriji ZDF-a, a njenu životnu priču donosi Bild.

Mersiha se još sjeća ratnih užasa u BiH, iako je u to vrijeme imala samo tri godine.

"Granate, pucnjeva. Skrivali smo se u kupaonici u kojoj nije bilo prozora", priča Mersiha.

Njen otac stigao je u Njemačku kao politički progonjena osoba, a uskoro mu se pridružila i Mersiha zajedno s majkom.

Porodica se ponovo ujedinila na hamburškoj stanici Altona, a njihova prva adresa bio je usidren izbjeglički brod "Stockholm"!

"Sve je bilo pretrpano, spavali smo u krevetima na sprat", sjeća se Mersiha.

A onda ih je nenadano obasjala sreća. Žena iz Blankenesea vidjela je porodicu na autobuskoj stanici i povela ih u svoju kuću.

"Dala nam je mali stan u kojem smo živjeli tri godine", kaže Mersiha.

Od tada je prošlo 25 godina, njeni roditelji sada žive u Wilhelmsburgu. A Mersiha? Stekla je glumačko obrazovanje, s 15 godina dobila prvu TV ulogu.

Za ulogu u seriji "Soko" preselila je iz Hamburga u München, a stalno je prati mladić, 28-godišnji Niklas, koji je velika podrška Mersihi.

"Dišem punim plućima, prvi put u životu mogu reći da imam ugodnu svakodnevnicu i finansijsku sigurnost", uživajući u svojoj sreći priča Mersiha Husagić za Bild.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA