Najgledanija u Njemačkoj: Kćerka Kemala Malovčića briljirala u TV-seriji Mjesto zločina

Radiosarajevo.ba
Najgledanija u Njemačkoj: Kćerka Kemala Malovčića briljirala u TV-seriji Mjesto zločina

Suvišno je spominjati kakva konkurencija vlada na njemačkom TV tržištu. U borbi za gledanošću velike TV stanice ne štede sredstva za snimanjem emisija u vlastitoj produkciji. 

U državnom TV servisu ARD zadovoljno trljaju rukama jer je proteklog vikenda najgledaniji sadržaj na njemačkim malim ekranima bila nova epizoda krimi serije Tatort (Mjesto zločina) koju je pratilo više od devet miliona gledatelja. 

Uspjeh nove epizode Tatorta TV kritičari objašnjavaju odličnim nastupom glavne glumice Edite Malovčić koja ubjedljivo igra Mitru, sestru narko-bosa. A ko je Edita Malovčić? Austrijska glumica i kantautorica, rođena u Beču 21. januara 1978. 

Ljubiteljima narodne muzike prezime Malovčić je poznato: Edita je kćerka Kemala Malovčića. O svom ocu, koji je napustio porodicu kada je Edita imala 18 mjeseci, austrijska TV zvijezda nerado govori ponavljajući da „nema dobra sjećanja“ na pjevača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije