Bosanski restoran oduševljava stanovnike Vancouvera

Radiosarajevo.ba
Bosanski restoran oduševljava stanovnike Vancouvera
Bosanski restoran u gradu Vancouver u američkoj saveznoj državi Washington oduševljava lokalno stanovništvo i u svojoj ponudi ima autentičnu bosansku kuhinju.

Jela su u ponudi šest dana u sedmici za vrijeme ručka i večere.

Prema pisanju američkog portala The Columbian, cijela porodica je dobro došla u ovaj zabavni restoran, koji ima i ljetnu baštu.

The Bosnian Restoraunt umjerene je veličine sa ugodnom atmosferom. Tamo drvo i paneli od cigle daju mu europski štih. Restoran krase slike iz Bosne i regije, a na zidu su izvješane i tradicionalne bosanske nošnje.

Novinarka The Columbiana Karen Livingston u tekstu opisuje da je sa prijateljem otišla na večeru i te su odabrali ćevape i burek, kao dva najpopularnija jela na meniju.

Osim bureka, probali su i zeljanicu.

Pored bureka i zeljanice, u ponudi su i ćevapi, koji se serviraju uz kajmak i ajvar. Cijena porcije ćevapa kreće se od 7 dolara za malu porciju do 12 za veliku. Porcija bureka košta 7 dolara, a veće porcije idu od 10 do 25 dolara. Cijena pića kreće se od 1 do 4 dolara.

“Osim ćevapa i bureka, nude se još miješano meso, peke u somunu, piletina na žaru, ražnjići i kobasice. Pića uključuju vino, pivo, Pepsi sokove, jogurt, i kafa, te meni omiljena turska kafa”, napisala je Karen Livingston.

Prema njenim riječima, restoran je nevjerovatno čist i “izgleda kao da je van Vancouvera”.

“Usluga je veoma ljubazna i prijateljska i zbog hrane vrijedi se ovamo vratiti”, napisala je Livingston.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije