BH Telecom dodijelio 50 telefona za rad u ekstremnim uslovima

Anadolija
BH Telecom dodijelio 50 telefona za rad u ekstremnim uslovima
Povodom obilježavanja 5. septembra, Dana kompanije BH Telecom danas je za učenike Osnovne škole "Isak Samokovlija" organiziran događaj "Pomoć je svima potrebna".

U sklopu obilježavanja izvedena je pokazna vježba pripadnika Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo i Gorske službe spašavanja.

Za učenike su pripadnici Vatrogasne brigade KS-a i GSS-a održali i radionicu o temi značaja timskog rada u toku spašavanja. BH Telecom je dodijelio 50 komada CAT mobilnih uređaja pripadnicima Vatrogasne brigade i GSS-a.

Za razliku od standardnih telefona CAT mobiteli imaju punu i nesmetanu funkcionalnost pri ekstremno visokim temperaturama te izdržljivu bateriju kojoj ne smeta hladnoća. Mogu se koristiti u rukavicama, vodootporni su i otporni na pad sa visine što ga čini idealnim izborom za sve one koji rade u zahtjevnoj okolini.

Omer Šetić, zamjenik komandanta Profesionalne vatrogasne brigade KS-a zahvalio se na telefonima koji će vatrogascima služiti na intervencijama.

"Ovi telefoni su namijenjeni baš za tu svrhu, rad na visinama i za rad na vodi", pojasnio je Šetić.

Kako je kazao, izvršilo su i prezentaciju učenicima.

"Prezentirali smo vatrogasno vozilo sa opremom kako bi se djeca upoznala za šta ta oprema služi i kako se sa njom rukuje", dodao je Šetić.

Edin Merzić, načelnik GSS stanice Sarajevo pojasnio je da su danas tu jer je BH Telecom prepoznao važnost Gorske službe spašavanja.

"Odlučio je da sa određenim poklonima pomogne i GSS-u. Koliko imamo informaciju to su jako dobri telefoni koji će nama poslužiti s obzirom da radimo u poprilično lošim uvjetima. Mislim da će ovi telefoni pomoći našim spasiocima u ekstremnim situacijama u kojima se mi najčešće nalazimo", kazao je Merzić.

Oni mnogo rade i na prevenciji jer, naglasio je Merzić, kada dođu na lice mjesta već je nastao problem. Prema njegovim riječima, za današnju radionicu planirana je tzv. tirolska traverza kojom se prebacuje teret sa jedne na drugu stranu.

Nađa Lutvikadić-Fočo, šef Odjela za koorporativne komunikacije BH Telekoma je kazala da današnjom aktivnošću završavaju društveno odgovorne akcije organizovane povodom 5. septembra.

"Danas u saradnji sa GSS-om i Vatrogasnom brigadom Sarajevo organiziramo pokaznu vježbu za djecu o temi značaja timskog rada i predstavljanje ove dvije profesije koje su sigurno zanimljive, posebno ovim nekim novim generacijama koje nažalost, čini mi se, pokazuju sve manje socijalnih vještina", istakla je Lutvikadić-Fočo.

Prema njenim riječima, danas su navedenim organizacijama dodijelili i 50 CAT telefona, specijaliziranih za rad u vrlo ekstremnim uvjetima u nadi da im neće trebati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije