BH Telecom nastavlja da pomaže Roditeljsku kuću

Fena
BH Telecom nastavlja da pomaže Roditeljsku kuću
Članovi Uprave kompanije BH Telecom obišli su danas Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo gdje su informirani o daljnjim aktivnostima u vezi toga projekta, a izražena je i želja za nastavak suradnje.

Kompanija BH Telecom podržava izgradnju Roditeljske kuće od početka gradnje, a u izjavi današnju posjetu okarakterizirali su kao jednu u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje realiziraju u toku godine. Radi se, kako kažu, o pomoći u finansiranju rada i održavanja Roditeljske kuće koja ima značajne troškove, a uglavnom zavise od donacija.

Roditeljska kuća namijenjena je za smještaj djece oboljele od malignih bolesti koja na liječenje dolaze izvan Sarajeva i članove njihovih obitelji. To je važan projekt a s obzirom na potrebe i činjenicu da blizina bliskih srodnika doprinosi procesu liječenja neophodno je sistemski riješiti pitanje finansiranja rada tog objekta.  

Za korisnike je ta kuće otvorena u aprilu prošle godine, a iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH navode da su već 24 obitelji koristile benefite Roditeljske kuće.  

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka FBiH

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka FBiH nastalo je 2003. godine na inicijativu roditelja djece koja su se tada liječila od malignih bolesti. U namjeri da oboljeloj djeci olakšaju proces liječenja 2011. godine započeli su projekt Roditeljska kuća, izgradnja objekta počela je u martu 2014. a ove godine objekt je i otvoren.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije