Animirajte djecu kod kuće uz zabavno-edukativne aktivnosti EDUS-a

Radiosarajevo.ba
Animirajte djecu kod kuće uz zabavno-edukativne aktivnosti EDUS-a
Foto: EDUS / Animiranje djece

Igra je najbitnij dio učenja i najvažnija aktivnost za razvoj mozga. Nažalost, zbog trenutne situacije, djeca su, kao i mi, prinuđena provoditi vrijeme u kući, što ograničava, kako broj, tako i vrstu aktivnosti kroz koje mogu da uče.

Mnoštvo roditelja javili su se tražeći savjet, pomoć i sugestije kako i čime da zabave djecu, kako da uče kroz igru sa njima, kreirajući i organizirajući aktivnosti sa onim sto imaju kod kuće. Znamo da nam svima ponekad nedostaje inspiracije za aktivnosti sa djecom, zato vam Udruženje EDUS – EDUKACIJA ZA SVE putem svoje fb stranice nudi niz aktivnosti uz detaljne upute i potrebne materijale za implementaciju istih.

Animiranje djece - undefinedFoto: EDUS: Animiranje djece

"Izaberite onu aktivnost koja vam se čini prikladnom, te za čije izvođenje imate potrebne resurse. Napominjemo, predložene aktivnosti su podrška onoga što svi možemo napraviti kako bi si olakšali i kako bi se prilagodili novim životnim rutinama, ali i zabavili i stimulisali razvoj vaših mališana u kućnoj atmosferi.

Na žalost, svi se nalazimo u jako teškoj situaciji. Složićemo se, roditelji su izloženi puno većem izazovu, pored svih obaveza, moraju biti i učitelji, raspolažući sa oni materijalima i resursima koje posjeduju kod kuće. Naročito je teško roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju, koji pored limitiranih edukativno-terapeutskih programa u BiH, ostali su sami u borbi sa djecom.

Pokušaćemo Vam dati ideje kako da iskoristite svakodnevne kućne aktivnosti kao priliku za učenje i stimulaciju razvoja. Zabavljaćemo se u dnevnom boravku ili kuhinji pomažući tokom pripreme jela, učeći zajedno.

Animiranje djece - undefinedFoto: EDUS: Animiranje djece

Ukoliko vi imate neku aktivnost koja vam je draga, pozovamo vas da nam je opišete, snimite i podijelite sa nama, a mi ćemo je rado podijeliti sa ostalima, jer svako dijete treba pažnju i važno je da u izolaciji imamo isplanirane aktivnosti s djecom kojima se radujemo, zadržavajući stare i učeći nove vještine. Do tada pratite EDUS- Edukacija za sve na fb i naše zabavno-edukativne aktivnosti za rad kod kuće učeći sa vašim mališanima", naveli su iz EDUS-a.

Do novih povrataka u učionice, sretno i zabavno učenje kod kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije