Amra Mehić i kolegice s ASU osmislile izvrsnu Facebook razbibrigu

Radiosarajevo.ba
Amra Mehić i kolegice s ASU osmislile izvrsnu Facebook razbibrigu
Facebook / Naslovi Ex-Yu filmova

U kriznim vremenima smijeh nam je itekako potreban. A još jedan od dokaza neuništivog duha naših ljudi stiže sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. 

Redateljica Amra Mehić i njene kolegice Melina Alagić, Asja Krsmanović,  Belma Salkunić, Dina Mušanović i Ana Tikvić dosjetile su se igrice u kojoj emotikonima prikazuju naslove poznatih filmova i pjesama.

Igrica je u nekoliko dana postala hit, a sve je krenulo vrno spontano. Evo kako nam je Amra Mehić opisala o čemu se radi: 

Naslovi od emotikona - undefined
U našoj galeriji pogledajte kako su emotikonima prikazani naslovi najpopularnijih pjesama iz ex-yu perioda, a možete i pogađati naslove najpopularnijih filmova. 
Naslovi Ex-Yu pjesama od emotikona - undefined

Facebook: Naslovi Ex-Yu pjesama od emotikona

 

Pojašnjenje izjave:

Kada su u pitanju poruke izmedju mene i prijatelja, cesto koristim emoticone, nemam uvijek vremena i živaca za tipkanje, pa pojednostavim što se pojednostaviti može. A nekada je manje -više. Ideju sam “ubacila” na chat grupu sa svojim prijateljicama, i jednostavno smo se krenule nadovezivati i dobro zabavljati. Odlučile smo da zabavimo i druge i zabavom skrenemo makar na trenutak pažnju u ovom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije