Fair Play liga daruje Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka

Promotivni tekst
Fair Play liga daruje Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka
Oficijelni vizual / Fair Play liga daruje Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka

Popularna Fair Play liga ove sezone novac od žutih i crvenih kartona, tradicionalna godišnja akcija novčanog sankcionisanja prekršaja, donirat će udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

Također, u subotu počinje 5. sezona takmičenje učenika srednjih škola uzrasta 14-18 godina, a učešće u sezoni 2019. će uzeti 12 ekipa, navodi se u saopćenju za medije ovog Sportskog društva.

“Projekat Fair Play lige je u proteklih sedam godina postao svojevrstan brend u Kantonu Sarajevo i sinonim za dobre i pozitivne priče. Da futsal, nama organizatorima, ali i učesnicima, nije sam po sebi svrha, dokaz su mnogobrojne pozitivne aktivnosti koje su se realizovale kroz ovaj projekat.

Do sada smo organizirali stipendiranje studenata, pomoć i podršku učesnicima projekta, akcije darivanja krvi, kupovina školskog pribora za povratničku djecu u Srebrenici, izgradnja dva bunara pitke vode u Africi simboličnih naziva, 'Damir Hasibović' po našem prerano preminulom članu i 'Fair Play'. Tu su i edukacijska predavanja, organizacija porodičnih izleta, zajednička druženja, organizacija turnira srednjih škola u cilju prevencije maloljetničke delikvencije, organizacija turnira u čast ratnog heroja grada Sarajeva, Ramiza Salčina. 

Za nas organizatore Fair Play liga je mnogo više od igre. Smatramo da je pomoći drugome i činiti dobro nešto u čemu bismo se trebali svi natjecati”, izjavio je Adnan Delić predsjednik Udruženja. 

U subotu, 23. februara počinje 5. sezona Fair Play Junior Cup-a.

Radi se o takmičenju učenika srednjih škola, uzrasta 14-18 godina, a učešće u sezoni 2019 će uzelti 12 ekipa podijeljenih u četiri grupe.

Cilj ovog projekta je prevencija maloljetničke delikvencije, druženje na zdravim, moralnim principima, adekvatno provođenje slobodnog vremena, razvijanje sportskog, takmičarskog i fair play duha.

Prvi krug takmičenja, odnosno grupna faza, kao i utakmice 1/4 finala Junior Cup-a 2019, igrat će se u subotu, 23. februara u dvorani “Srce” koja se nalazi u Buča Potoku, dok će se mečevi 1/2 finala i finale igrati u sklopu završnice Fair Play lige.

Važno je napomenuti da će i naše mlade nade zajedno sa starijim učesnicima Fair Play lige uzeti učešće u humanitarnoj akciji “Srce za Djecu”, naglašavaju u ovom Sportskom društvu.

U augustu ove godine održat će se 4. po redu Memorijalni turnir Ramiz Salčin koji ima za cilj promicanje društvenih vrijednosti i podsjećanje na heroje - pripapadnike Armije Republike BiH koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine u periodu 92-95. U oktobru 2019. godine počet će 8. po redu sezona Malonogometne lige Fair Play.

Više informacija o Fair Play projektu se može pronaći i na našoj web stranici www.fairplay.ba , Facebook profilu https://goo.gl/y5K3PJ i YouTube kanalu https://goo.gl/syeki6.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije