Preminuo Zafir Hadžimanov

3
Radiosarajevo.ba
Preminuo Zafir Hadžimanov
Foto: Kurir.rs / Zafir Hadžimanov

Zafir Hadžimanov, filmski glumac, pjevač i kompozitor preminuo je od posljedica koronavirusa, javljaju srbijanski mediji.

Novosti pišu da je i njegov sin Vasil Hadžimanov pozitivan na COVID-19, ali nema nikakve simptome bolesti.

Zafir Hadžimanov je bio oženjen pjevačicom i glumicom Senkom Veletanlić, sa kojom ima sina Vasila Hadžimanova poznatog džez muzičara.

Podsjetimo, kantautor, pjesnik, glumac Zafir Hadžimanov je rođen 1943. godine u Kavadarcima, Makedonija. Završio je gimnaziju i muzičku školu u Skoplju, gdje je počeo da se bavi muzikom i pozorištem. 1967.godine diplomirao je glumu na FDU u Beogradu.

Paralelno sa studijama, nastupao je kao pjevač zabavne muzike i snimio svoje prve dvije ploče na kojima je i autor tekstova.

Nastupao je na scenama širom svijeta, u Boljšoj teatru, Opera hausu, Pariskoj Olimpiji… Paralelno sa scenskim i muzičkim radom Zafir Hadžimanov piše i objavljuje poeziju na srpskom i na makedonskom jeziku. Bio je autor tekstova, stihova i muzike prvog makedonskog mjuzikla "Halo, buđenje". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije