Preminuo Saša Markanović

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Saša Markanović
FTV / Saša Markanović

Od posljedica zaraze koronavirusom preminuo je dugogodišnji rukovodilac Odsjeka za tehnički razvoj Federalne televizije Saša Markanović, ovu tužnu vijest potvrdila je Federalna televizija.

Cijeli radni vijek proveo je u medijima.

Bio je uposlenik Televizije Sarajevo, potom BHRT-a, a od 2010. godine radio je na rukovodećoj poziciji Federalne televizije i bio saradnik na izradi grafičkog dizajna Informativnog programa.

Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Prijatelji i kolege pamtit će ga kao velikog čovjeka i profesionalca.

Od Saše Markanovića, na društvenim mrežama opraštaju se mnogi, posljednji pozdrav uputio je i bh. reditelj Dino Mustafić. 

"Mnogo sam naučio od njega o montaži i tv režiji. Sale je bio veliki drug, vrhunski profesionalac, magičan kada radi za montažnim mašinama. Tužni i teški dani u kojem svakodnevno ispraćamo dobre i vrijedne ljudi. Zbogom dragi Sale, mirno počivaj majstore", napisao je Mustafić na svom Twitter profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije