Preminuo poznati sportski radnik, bivši tužitelj

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati sportski radnik, bivši tužitelj
Screenshot / Ljiljanko Naletilić

Umro je Širokobriježanin Ljiljanko Naletilić (1944. – 2021.), svestrani čovjek u mnogo čemu, osobito kad je u pitanju širokobriješki sport u kojem je bio od gimnazijskih dana.

Dugo godina radio je u pravosuđu, bio je tužitelj u Zapadnohercegovačkom kantonu. Bio je iznimno aktivan u dva najjača i najpolularnija širokobriješka kluba, NK Široki Brijeg i KK Široki, piše Večernji list.

Neizmjerno puno doprinio je njihovoj organizaciji, rastu, rezultatima, preživljavanju u teškim i velikim uspjesima u svijetlim danima, jednako u vremenu kad su bili mali provincijski klubovi, kao i onda kad su osvajali naslove državnih prvaka i Kupova BiH, te zauzimali važno mjesto u na regionalnim ligama i diljem Europe.

Uz sve profesionalne dužnosti koje je strastveno obavljao u ovim klubovima, Ljljanko je bio predsjednik i NK Široki Brijeg i KK Široki.

Također, bio je i predsjednik Košarkaškog saveza Herceg – Bosne, te predsjednik Košarkaškog saveza BiH. Jedan je od utemeljitelja Olimpijskog odbora BiH, čiji je također bio predsjednik.

Pokop Ljijanka Naletilića bit će danas u 15 sati na širokobriješkom groblju Sajmište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije