Preminulo dvoje zaposlenika Doma zdravlja KS: Ni u ratu nisu naš rad ovako ignorisali

1
Radiosarajevo.ba
Preminulo dvoje zaposlenika Doma zdravlja KS: Ni u ratu nisu naš rad ovako ignorisali
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Sarajevo

Dvoje zaposlenika Doma zdravlja Kantona Sarajevo je, nažalost, izgubilo bitku sa koronavirusom.

Ovu informaciju je objavio njihov kolega Jasmin Avdović, koji je pisao i o jako lošem položaju zdravstvenih radnika u ovom kantonu putem Facebooka.

"Danas smo ostali bez jos dvoje zaposlenih kolega u JUDZKS, a uzrokovano poslijedicama infekcije Covid-19 virusom, a prije neki dan smo izgubili i kolegu, inžinjera medicinske radioloske dijagnostike iz OJ Novi Grad, Esada Baltića.

Medicinska sestra Naila Ganić iz OJ Novo Sarajevo i vozač Nedžad Viteškić iz OJ Ilidza, nisu više sa nama", napisao je Avdović.

Napomenuo je da ne piše kao predsjednik Sindikata OSOJUDZKS, već kao član tima koji se svako na svoj profesijom, ali i izvan nje, bori sa pandemijom, kao građanin, kolega i - čovjek.

Poručio je kako zna da se ovo "nije moralo desiti" te kako će broj onih "s kojima ćemo se opraštatiti biti veći.

"Gledam sa prezirom i gnušanjem, današnju sjednicu Skupštine KS u čijim dijelovima se vode takve trivijalne i politički motivisane rasprave bez ikakvog ishoda kao pozitivnog za spriječavanje bilo čega u smislu uslova u kojima se radi, prevencije i drugih bitnih stvari.

Do kada ćemo brojati nove nišane i spomenike ljudi koji su odabirom poziva kojim se bave bili svjesni rizika koji taj poziv nosi, ali su ipak gurnuti u takvu unakrsnu vartu, dok se vi svađate oko toga da li ćete sjednice držati online ili u salama jer , zaboga pandemija je'?", napisao je Avdović.

Imao je i posebnu poruku.

"Strašno je za tvrditi ali je to istina, za vrijeme opsade Sarajeva, mi koji radimo u zdravstvu, nismo se susretali sa ovakvim stepenom i vrstom bahatosti, ignorisanja i zloupotreba našeg rada i uopšte postojanja

Ponavljam,

tužan sam, razočaran i nemjerljivo ljut ali ni to neće promijeniti ništa, jer naše drage ljude ništa vratiti ne može.

Porodicama upućujem saučešće i da imaju sabura jer ništa drugo im nije preostalo", poručio je Avdović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije