Mladi Sarajlija vozaču GRAS-a vratio torbicu punu para

E. M.
Mladi Sarajlija vozaču GRAS-a vratio torbicu punu para
Privatni album / Adem Ivazović

Mladi Sarajlija Adem Ivazović (20) pokazao je pravu ljudskost vrativši torbicu punu novca koju je pronašao na tramvajskoj stanici na Otoci.

Ivazović je za Radiosarajevo.ba ispričao šta se desilo danas oko 13 sati na Otoci.

Iz automobila je, kako kaže, primijetio torbicu na tramvajskoj stanici.

"Otac mi je rekao da izađem iz automobila i uzmem torbicu. Nekolicina migranata je ubrzano išla prema njoj, ali sam ja prvi stigao.

Pogledao sam šta se nalazi i vidio pozamašnu sumu novca. Bilo je tu više od 1.000 KM, ali i karte za javni prijevoz te blokići koje obično koriste revizori i vozači", rekao nam je Ivazović.

Nakon toga, uputio se u pravcu policije i dok je policijskim službenicima pojašnjavao šta se desilo, zazvonio je telefon koji je bio u jednoj od pregrada u torbici.

"Našli smo se s čovjekom čija je torbica bila. Ispostavilo se da je vozač GRAS-a i da je to bio novac od prodatih karata koje je on trebao da preda. Krenuo je tramvajem, a ni sam ne zna kako je uspio ostaviti torbicu na stajalištu.

Bio je iznenađen samim činom i zahvalan što sam tako postupio.I dalje je u šoku", ispričao nam je Ivazović koji inače radi u jednoj zaštitarskoj agenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije