Ko je Naida Hota-Muminović, nova ministrica osnovnog i srednjeg obrazovanja u KS

18
Radiosarajevo.ba
Ko je Naida Hota-Muminović, nova ministrica osnovnog i srednjeg obrazovanja u KS
Facebook / Naida Hota-Muminović

Nova ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo bit će članica Naroda i pravde Naida Hota Muminović.

Aktuelna direktorica Bošnjačke gimnazije u Sarajevu bi, prema našim informacijama, početkom januara naredne godine trebala doći na čelo ovog ministarstva.

Naida Hota-Muminović rođena je 1981. godine u Sarajevu, gdje je i započela osnovno obrazovanje, a usljed ratnih dešavanja, nastavila u izbjeglištvu u Beču u Austriji.

Po povratku u Sarajevo 1996. godine upisuje i završava Prvu bošnjačku gimnaziju u kojoj za izuzetne rezltate dobija priznanje "Ponos generacije". 

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek za engleski jezik i književnost i stekla zvanje „profesorica engleskog jezika i književnosti“.

Paralelno završava i Pravni fakultet na Univezitetu u Sarajevu i stječe zvanje „diplomirana pravnica“. 

Po završetku studija radi kao profesorica engleskog jezika u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji. Ističe se društvenom angažiranošću i aktivnostima kroz rad u nevladinom sektoru. Udata je i majka dvoje djece.

Ona će biti i prva ministrica u BiH sa hidžabom.

"Ogromno! Po prvi put u historiji, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni, bit će imenovana ministrica sa hidžabom (kandidat Naroda i pravde)". Gospođa naida Hota-Muminović će početkom januara naredne godine preuzeti Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajeva", napisao je na Facebooku njen stranački kolega Nihad Kestendžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije