KS / Spisak skoro završen: Ovo su imena kandidata za nove ministre

22. 12. 2020. u 09:50:00 M. R. S.

Shares: 26

Edin Forto, mandatar za sastav nove Vlade Kantona Sarajevo, do kraja sedmice bi u Skupštinu KS trebao uputiti imena kandidata za pozicije ministara.

Podsjetimo, novu Vladu činit će Naša stranka, koja dobija prmeijerku poziciju i jedno ministarsko mjesto, zatim Narod i pravda, koja dobija šest pozicija, te SDP BiH koji dobija tri pozicije.

Prema našim informacijama, spisak je skoro završen i sadrži više-manje poznata imena.

Nedostaje još potvrda za kandidata za ministra, odnosno ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice. Ime koje se pominje je Ivana Prvulović (Narod i pravda).

Kako je Radiosarajevo.ba ranije pisao, Haris Vranić (SDP) će biti kandidat za ministra zdravstva, Adnan Delić (Narod i pravda) za ministra privrede, Admir Katica (Narod i pravda) za ministra unutrašnjih poslova, a Lejla Brčić (Naša stranka) za ministricu pravde i uprave.

Poznato je i da će Samir Avdić (Narod i pravda) biti kandidat za ministra kulture i sporta, što je potvrdio za naš portal.

No, sada se zna i da će za ministra finansija KS biti predložen Davor Čičić (SDP), za ministra saobraćaja Adnan Šteta (SDP), a za ministra za pitanja boraca Omer Osmanović (Narod i pravda).

Plan je da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade bude podijeljeno na dva ministarstva. Kandidatkinja za ministricu visokog obrazovanja bit će Melika Husić-Mehmedović, a za ministricu predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Naida Hota-Muminović (Narod i pravda).

I konačno, kandidat za prvog čovjeka budućeg Ministarstva prostornog uređenja i komunalne privrede bit će Enver Hadžiahmetović (Narod i pravda).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)