Ahmed Handžić: Oni koji ne izađu i ne glasaju, dali su glas političkoj mafiji

4
N. Katica
Ahmed Handžić: Oni koji ne izađu i ne glasaju, dali su glas političkoj mafiji
Foto: DF-GS / Ahmed Handžić

Ahmed Handžić, kandidat je koalicije Demokratske fronte(DF) i Građanskog saveza(GS) za načelnika sarajevske Općine Stari Grad na predstojećim lokalnim izborima.

U intervjuu za Radiosarajevo.ba Handžić je govorio o tome koji su najveći problemi ove Općine, kako ih planira riješiti, borbi sa COVID-om i izbornom programu.

Dodajmo da smo ista pitanja poslali i drugim kandidatima, te ćemo i njihove odgovore objavljivati, redom, kako budu pristizali.

Radiosarajevo.ba: Koji su najveći problemi u općini Stari Grad i kako ih riješiti:

Ahmed Handžić: Najveći problem u općini Stari Grad su:

- netransparentno trošenje finansijskih sredstava,mahinacije i zloupotreba oko korištenja materijalnih resursa(stanovi,poslovni prostori,zemljište i dr. ),dodjele samo podobnim, a ne sposobnim i solventnim ivestitorima.
- To se riješi u roku 24 sata poštenim, poštenim, poštenim obrazom.
- Masa promašenih investicija.
- Nepotizam,zapošljavanje u organ uprave političkih,rodbinskih i tazbinskih kandidata a broj zaposlenih u lokalnoj upravi po Europskim standardima može opsluživati i 200000 građana a ne 35000 koliko ima općina Stari Grad.

Radiosarajevo.ba: Šta je okosnica Vašeg izbornog programa; šta nudite mladima, šta penzionerima?

Handžić: Okosnica mog izbornog programa:

- sva materijalna dobra općine Stari Grad staviti u službu i na
- korištenje sugrađanima i sugrađankama; - servis i uluge građanima promijeniti 100%;
- mlade finansijski stimulisati za pokretanje zdravog biznisa; - omogućiti im prekvalifikaciju uz podršku svake vrste; - penzionerima omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu, zdravije
življenje,rekreaciju relaksaciju na teritoriji Stari Grad uz podizanje prateće infrastrukture;

Radiosarajevo.ba: Ako pobijedite, kako biste se borili protiv sljedećih izazova: zagađenje, pandemija COVID-19, bijela kuga, zagušenje saobraćaja?

Handžić: Što se tiće zagađenja to se mora rjesavati sukcesivno i uz podršku većih nivoa vlasti,
- omogućiti nabavku pod povoljnijim uslovima plinski i el.peći socijalno ugroženom stanovništvu za zagrijavanje jer stranke ove kategorije i najviše koriste loša sredstva za zagrijavanje;
-U vrijeme Pandemije, najveću brigu povesti oko starih i iznemoglih odnosno
rizičnih skupina, ako treba formirati timove porodične medicine za rad na terenu da bi se smanjilo kretanje takvih osoba, aformirati i angažovati volonterski servis za opsluživanje teško oboljelih i nepokretnih osoba u nabavci osnovnih životnih namirnica drugih potrebština;
-Bijela kuga je najveće zlo naše države,kantona a ujedno i lokalne zajednice;
- Stimulisanjem mladih bračnih parova za pomoć i brigu oko
novorođenčadi i finansijskom potporom do godinu ili dvije starosti iz
temelja bi promijenilo stanje u nartalitetu;
stimulisati mlade bračne parove i dodjelom stanova u zakup;
-Saobraćaj na općini Stari Grad je u općem kolapsu.Dvaseset godina se niko nije ni želio uhvatiti u koštac sa saobraćajem u mirovanju koji je rak
rana.Za to imam sistemsko rješenje, koje je perfektno i razrađeno sa
stručnjacima, i zauvijek rješava

Radiosarajevo.ba: Koja je Vaša glavna poruka glasačima?

Handžić: Dragi sugrađani i sugrađanke, izađite na izbore 15.novembra 2020.godine i dajte svoj glas onima koji vas nisu slagali niti iznevjerili. Onima koji su vama bili na usluzi i koji će zajedno sa vama rješavati potrebe uže i šire lokalne zajednice.

Vi koji ne izađete i glasate, dali ste svoj glas političkoj mafiji.Poslije se nemojte žaliti nikome, jer ste vi sami krivi.

„Mi prevariti neznamo“.
„Mi pobjeđujemo“
„Stari Grad pobjeđuje“

NAPOMENA:

Portal Radiosarajevo.ba poslao je ista pitanja svim kandidatima na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Centar, Novi Grad, Vogošća i Ilidža. Njihove odgovore na pitanja objavljivat ćemo redom, kako koji odgovor bude dolazio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije