Ugledni ljekar napustio DF i bit će kandidat "četvorke" za načelnika Novog Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Ugledni ljekar napustio DF i bit će kandidat "četvorke" za načelnika Novog Sarajeva
Radiosarajevo.ba / Hasan Tanović

Poznati doktor ortopedije Hasan Tanović bit će zajednički kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo četiri političke stranke Naroda i pravde, SDP BiH, Naše stranke i Nezavisne bosanskohercegovačke liste na predstojećim lokalnim izborima, potvrdio je predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić za Novinsku agenciju Patria.

Tanović je i 2016. godine bio kandidat za načelnika kada je dobio 5.181 glas.

Tanović je zvanično napustio Demokratsku frontu čiji je bio član Predsjedništva.

"Zbog evidentnih i nepomirljivih razlika u viđenju političkog organizovanja i djelovanja stranke sa jedne strane i mojih stavova sa druge strane, ovim putem želim da dam neopozivu ostavku na poziciju člana Predsjedništva stranke. Također, ovim zahtjevom se ispisujem i iz članstva Demokratske fronte te vas molim da uvažite moju odluku i da me s danom prijema ovog zahtjeva izbrišete iz evidencije članstva.

Zamolio bih vas da mi ispisnicu uručite na adresu koju sam naveo u zaglavlju ili pošaljete na e-mail adresu navedenu u zaglavlju sa koje ste dobili i ovaj zahtjev", naveo je doktor Tanović.

Patria navodi da bi razlozi mogli biti to što je dr. Tanović u posljednje vrijeme kritikovao rad KCUS-a što nije naišlo na odobravanje u vrhu DF-a.

Inače, u posljednjih nekoliko mjeseci iz DF-a odlaze ili su svoj odlazak najavili brojni članovi. I nekadašnji generalni sekretar Zlatko Miletić krajem aprila je napustio DF te u Domu naroda djeluje kao samostalni delegat. On je otvoreno iskazao protivljenje koaliciji DF-a sa SDA i SBB-om čime je srušena Vlada KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije