'Zvukovi prijateljstva 2019' promoviraju prijateljstvo, sklad i slogu

Radiosarajevo.ba
'Zvukovi prijateljstva 2019' promoviraju prijateljstvo, sklad i slogu
Foto: Ambasada Italije / Zvukovi prijateljstva 2019

Ambasada Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje novi muzički projekt koji će biti ponuđen građanima Bosne i Hercegovine.

Početkom juna održat će se dva koncerta World Youth Orchestra, osnovanog 2001. godine izborom mladih muzičkih talenata iz cijelog svijeta u cilju promoviranja vrijednosti prijateljstva, sklada i sloge među narodima putem muzike.

U sklopu turneje, nakon Libanona i Maroka, WYO dolazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će, pod rukovodstvom Maestra i Umjetničkog direktora Damiana Giuranne, izvesti IX simfoniju Ludwiga v. Beethovena, uz savršeno poklapanje sa Danom Evrope 2019. i sa putom prema evropskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Na inicijativu ambasade, kao jačanje poruke koju promovira projekt orkestra, priključit će mu se 19 muzičara Orkestra mladih Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz cijele zemlje.

U svjetlu kulturne i političke vrijednosti, ovaj projekat podržavaju i Ambasada Njemačke i Austrijski kulturni forum u Bosni i Hercegovini.

Koncerti će se održati u nedjelju, 2. juna u 19:30 sati u u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, i u ponedjeljak, 3. juna u 18:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Koncert u Mostaru održat će se zahvaljujući velikodušnom sponzortvu Unicredit Banke.

Ulaz na oba koncerta je slobodan i pozvani su građani, a posebno učenici i studenti da posjete koncerte.

Probe orkestra WYO su otvorene za javnost, a posebno za predstavnike medija i za studente i profesore muzičkih škola i akademija iz Bosne i Hercegovine.

Probe će biti u Hotelu Holiday u Sarajevu, počevši od 27. maja, a zainteresirani mogu kontaktirati Direkciju WYO na mail wyofoundation@gmail.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije